Яловичина в Україні може стати делікатесом

15 липня 2011, 08:04
Читать новость на русском

Виріжемо корів - залишимось без м’яса і молока, попереджають аграрії. За останні 20 років поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося в 5 разів - з 25 мільйонів залишилося заледве 5.

Вирішення хронічної проблеми у найближчому майбутньому чекати не варто, зазначають експерти Українського клубу агробізнесу. А все тому, що собівартість яловичини, і не тільки в Україні, вища, ніж собівартість свинини чи курятини. Отже яловичина має бути дорогою.

Разом з тим, український споживач звик харчуватись дешево. Дотації тваринникам передбачені цільовими програмами, однак, за даними фахівців, жодної копійки державної допомоги цьогоріч виробники яловичини ще не отримали. У Мінагропромі ж твердять, фінансування передбачене на кінець року.