Хайме Карлос Альваріньяс: Аби готувати смачно, треба мати лише найкраще

30 жовтня 2010, 14:37

Хайме Карлос Альваріньяс - власник іменного ресторану. Рибу для своїх страв він вибирає особисто.

Каже, аби готувати смачно, треба мати лише найкраще.

”Сьогодні гарний вибір. Багато риби на ринок потрапляє з тутешньої затоки. Гляньте, яку чудову рибу тут можна купити”, - каже шеф-кухар ресторану Las Alvarinas Хайме Карлос Альваріньяс.

Ресторан Альваріньяс розташований у романтичному рибальському селі Комбарро, що на узбережжі іспанської Галісії.

”Ми перетворили цей старий будинок, який використовували для соління сардин, у ресторан. І тепер звідусіль до нас приїжджають люди, аби скуштувати наших страв. На першому поверсі ми подаємо прості страви, наприклад равіолі з молюсками. Або восьминога, якого готують з оливковою олією, сіллю та меленою паприкою”, - каже шеф-кухар ресторану Las Alvarinas Хайме Карлос Альваріньяс.

Ми ж поглянемо, як кухар готує дві свої улюблені страви.

”Ми приготуємо хека у галісійському стилі. На першу страву у нас будуть молюски”, - каже шеф-кухар ресторану Las Alvarinas Хайме Карлос Альваріньяс.

Хека кухар нарізає товстими шматками. Тоді на 10 хвилин кладе його в окріп разом з уже звареною картоплею та перцем.

Щоб приготувати галісійський соус ахада потрібні оливкова олія, часник та кілька лаврових листочків.

”Беремо зварену картоплю і додаємо її до соусу. Це охолоджує олію та робить соус густішим. Тепер додаємо трохи меленої паприки, ось стільки. І на завершення трохи оцту”, - каже шеф-кухар ресторану Las Alvarinas Хайме Карлос Альваріньяс.

”Для соусу знову ж таки кухар використовує оливкову олію, часник, перець, лаврові листочки та біле вино”, - каже шеф-кухар ресторану Las Alvarinas Хайме Карлос Альваріньяс.

Кухар перемішує молюски із соусом - тепер їх можна подавати. Хека Хайме викладає на тарілку з картоплею та перцем і прикрашає страву червоним соусом із часнику. Страва добре смакує із сухим білим вином.