Кухар пересолив суп для Єлизавети II та втратив громадянство: ексклюзивні подробиці скандалу
У 2006 році королева Великобританії Єлизавета II разом з герцогом Единбурзьким та чоловіком Філіпом відвідали з офіційним візитом Ригу – столицю Латвії. Кухар Василь Стрельніков приготував для королівської родини суп.
Під час приготування він пересолив страву. Єлизавета II повідомила про це і трохи згодом Стрельнікова позбавили громадянства Латвії. Про це в ексклюзивному інтерв'ю сайту 24 каналу розповів амбасадор української кухні у світі, бренд-шеф та телеведучий Юрій Ковриженко.
Не проґавте Всі чудово знають, що Євген не вміє готувати, – гастродипломат про шкільне меню від Клопотенка
Як шеф-кухаря покарали через скаргу Єлизавети II
Юрій Ковриженко розповів, що товаришує з Василем Стрельніковим.
Десь десять років тому, ще молодим шефом, він готував для Єлизавети II, коли вона прибула з офіційним візитом до Латвії. І він пересолив суп. Він сам – з Білорусі, а на той момент тільки отримав громадянство Латвії. Єлизавета II сказала, що кухар (пересолив суп – 24 канал). За це в нього забрали громадянство Латвії,
– розповів гастродипломат.
Громадянство Латвії чоловік зміг знову набути тільки через декілька років.
Ковриженко вважає, що організовувати заходи для іноземних шефів в Сполученому Королівстві вже не будуть через стан здоров'я Єлизавети II / Фото Валентини Поліщук, 24 канал
Читайте Про Єлизавету II, шкільне меню від Клопотенка та війну за борщ: інтерв'ю з гастродипломатом
Готувати для таких людей – це дуже велика відповідальність і честь. І якщо тебе допускають (до таких заходів – 24 канал), то твою кваліфікацію вже визнають,
– наголосив шеф-дипломат.
Він зізнався, що також мріє приготувати страву для королеви Великобританії, проте припускає, що організовувати заходи для іноземних шефів в Сполученому Королівстві вже не будуть.
Шеф-дипломат мріє приготувати страву для королеви Великобританії / Фото Валентини Поліщук, 24 канал
Останні роки вона (Єлизавета II – 24 канал) дуже сильно хворіє і скоріш за все вже таких прийомів для іноземних шефів не буде,
– розповів Юрій Ковриженко.
Цікаво знати Святкуємо по-королівськи: улюблені десерти Єлизавети II, доступні кожному
Хто такий Юрій Ковриженко
Юрій Ковриженко – шеф, гастродипломат, амбасадор української кухні у світі. Одна з основних течій, яку він розвиває, – українська кухня може бути високою. Юрій чимало експериментує зі звичними складовими та новими техніками. Саме його молекулярний борщ здивував Червоний гід "Мішлен".
У портфелі Ковриженка, окрім подвійного визнання Ambassadors Of Taste For The Global Gastronomy, ще декілька престижних відзнак. Серед них – Global Chef Awards (2017), а також інтронізація до найстарішого кулінарного ордену світу Disciples Escoffier International (2021).
Як знати, що ви п'єте замало: дивіться відео