У столиці моделі та бодібілдери змагались за краще зварений борщ
Щоправда, керували процесом досвідчені кухарі. Вони стежили, аби все було за рецептом та підбирали пропорції. Адже зварити треба було 200 літрів.
“Було використано близько 25 кг буряка, 5 кг томатної пасти, 15 кг картоплі, 12 кг капусти, і по 3 кг помідорів, яблук і кабачків”, - каже шеф-кухар Тетяна.
Варили борщ у 100-літрових казанах. Чоловіки-спортсмени одразу після старту фестивалю взялися куховарити. А от дівчата-моделі прибули під кінець, коли страва була майже готова.
“Ну, це ж Київ, затори. Поїхали просто не втому напрямку”, - каже модель-куховарка Ганна.
Готували борщ за двома рецептами. Один - за класичним, інший - "по-чернігівськи". Для приготування останнього, окрім традиційних продуктів, додали ще й яблука та кабачки. Для обох страв знадобилось по 10 кілограмів м’яса. Виявився борщ не з дешевих.
“Борщовий кошик в українця зараз обходиться дорого. Ми просто робимо в великих масштабах, тому мінімум десь 6 тисяч гривень треба викласти, щоб зварити 200 літрів борщу”, - каже організатор фестивалю борщу Юрась Красюк.
Виходить один літр такого борщу коштує 30 гривень. Просто овочі надто дорогі - зітхає профільний міністр.
“Ідуть накрутки на ціну кінцеву овочів за рахунок посередників, і сьогодні головне завдання держави - це відпрацювати логістику, і ми над цим працюємо”, - каже міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.
Проходив фестиваль борщу під відкритим небом. Аби зварити традиційну українську страву знадобилось майже 3 години. Перемогла сила - смачнішим вдався борщ у силачів-бодібілдерів.