Мінімум часу та продуктів і нормальний соус: рецепти ідеального перекусу
Сучасний ритм життя вимагає постійно бути на зв'язку та у ресурсі. Однак навіть серед термінових справ і дедлайнів дуже важливо виділити час на піклування про себе. Зокрема, must have для гарного самопочуття – взяти паузу на нормальний перекус.
Носити з собою повербанк вже стало звичкою, адже гаджети впродовж дня потребують підзарядки. Однак дуже часто, намагаючись встигнути все, люди забувають, що їхні організми також потребують підзарядитися їжею й отримати заряд сил та енергії, зауважує 24 Канал.
Зверніть увагу 4 креативні ідеї для ваших ланч-боксів
Перекус – ідеальний варіант втамувати голод, фактично не відриваючись від справ. Його приготування займає 5 хвилин, а відчуття ситості зберігається щонайменше 2 – 3 години. Окрім того, перекус можна взяти з собою – в офіс, університет, дорогу. Це допоможе не витрачати час у магазині чи кафе або чекаючи доставку.
До речі, нутриціологи та дієтологи спростовують міф, що перекуси – начебто шкідливі. Вони навпаки покращують самопочуття. Головне – щоб перекус був нормальним. Замість чипсів чи снеків варто обрати бутерброд, сендвіч, тост або паніні.
Дуже смачно і корисно – як приготувати правильний сендвіч
Сендвіч – один з найулюбленіших перекусів для мільйонів людей з різних куточків світу. Навіть королева Єлизавета ІІ, яка мала доступ до всіх можливих делікатесів, найчастіше вибирала саме сендвічі.
У 2024 році людство вже багато знає про корисні властивості різноманітних продуктів. Тому нарешті вдалося вивести формулу правильного сендвіча: корисного для організму та справжньої насолоди для смакових рецепторів.
Щоб приготувати правильний сендвіч, знадобляться:
- хліб (для максимальної користі можна вибрати цільнозерновий або бездріжджовий) – продукт має бути достатньо міцним, щоб тримати начинку, але не надто сухим чи твердим;
- білкові продукти (м'ясо, риба, бобові) – становлять смакову основу та забезпечують відчуття ситості;
- зелень (варто обирати собі до смаку, але безпрограшним варіантом завжди є салат Айсберг) – джерело необхідних людині вітамінів;
- соус – робить смак виразнішим та об'єднує всі інгредієнти.
До слова, саме соус – запорука нормального сендвіча. Вибрати цей інгредієнт варто з особливою ретельністю. Зокрема, перш ніж покласти його до кошика у супермаркеті, варто прочитати склад продукту на етикетці.
Окрім того, щоб придбати ідеальний соус саме для сендвіча, потрібно звернути увагу на консистенцію продукту. Він має бути не надто рідким: тоді хліб швидко не розмокне, а сендвіч матиме апетитний вигляд.
Також варто врахувати, що до різних продуктів смакують різні соуси. Звичайно, кожен може поекспериментувати й вивести свій улюблений рецепт сендвіча. Однак ми вже це зробили, і можемо сміливо констатувати, що ідеально поєднуються:
- тостовий хліб + консервований тунець + відварене яйце + соус Часниковий ТМ Руна;
- тостовий хліб + авокадо + лосось + соус Мехіко ТМ Руна;
- тостовий хліб + шинка + сир чеддер + соус Тартар ТМ Руна;
- тостовий хліб + хамон + груша + соус Журавлинний ТМ Руна.
Сендвічі, які приготували з якісних інгредієнтів за перевіреними рецептами, дозволяють насолоджуватися чудовими смаками, класно почуватися та залишатися сповненими сил для здійснення цілей і досягнення мрій.
Рецепти смачних перекусів
Сендвіч з індичкою
Сендвіч з індичкою – ідеальний варіант, коли хочеться смачної класики / ТМ Руна
Інгредієнти на 2 порції:
– 150 грамів м'яса індички;
– 50 грамів листя салату;
– 50 грамів твердого сиру;
– 40 грамів 50% майонезу ТМ Руна;
– 4 шматочки хліба для тостів;
– 1 помідор;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка соняшникової олії (для смаження);
– сіль та перець до смаку.
Як приготувати:
- Хліб підсушити на сухій сковороді або на грилі.
- Відварити яйце, розім’яти його (або натерти), додати майонезу, сіль та перець.
- Нарізати індичку на слайси, обсмажити до готовності на рослинній олії.
- Нарізати на кружечки помідор, салат порвати руками, сир розділити на слайси.
- Зібрати сендвіч – на шматок хліба намастити яєчну масу, зверху додати трішки 50% майонезу, індичку, помідор, сир та листя салату.
Такий сендвіч можна взяти з собою в офіс та покласти у ланч-бокс дитині в школу. Тоді енергії точно вистачить на весь день.
Cендвіч з хумусом
Сендвіч з хумусом чудово підійде для здорового перекусу / ТМ Руна
Інгредієнти на 2 порції:
– 100 грамів хумусу;
– 4 скибки тостового хліба;
– 1 свіжий огірок;
– 1 помідор;
– 1 авокадо;
– 2 чайні ложки соусу З кінзою ТМ Руна;
– кінза для подачі.
Як приготувати:
- Шматочок хліба підсушити зручним способом (на пательні, грилі чи в духовці) та змастити хумусом.
- Нарізати помідор, огірок та авокадо на скибки.
- Додати на хліб соус, скибки авокадо, огірка, помідора.
- Накрити сендвіч ще одним шматочком хліба, змащеним хумусом.
Готовий небанальний перекус, який точно здивує навіть найвибагливіших гурманів. Інгредієнти ідеально поєднуються, щоб подарувати максимум смаку та користі.
Тортилья з креветками
Тортилья з креветками сподобається навіть найвибагливішим гурманам / Фото Shutterstock
Інгредієнти на 2 порції:
– 2 іспанські тортильї;
– 300 грамів креветок;
– половинка апельсина;
– половинка авокадо;
– половинка лайма;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки соусу Манго spicy ТМ Руна;
– зелень на вибір.
Як приготувати:
- Замаринувати креветки в соку апельсина та лайма.
- Нарізати авокадо, полити його лимонним соком.
- Викласти на тортильї креветки, авокадо, додати соус та зелень до смаку.
- Подавати зі скибками лайма.
Цей перекус миттєво телепортує на відпочинок до сонячної Іспанії. Соковиті креветки й хрумка тортилья з соусом Манго spicy від ТМ Руна – ідеальне екзотичне поєднання.
Сендвіч з шинкою та сиром чедер
Сендвіч з шинкою можна зробити за 5 хвилин / Фото Shutterstock
Інгредієнти на 2 порції:
– 4 скибки тостового хліба;
– 200 грамів шинки;
– 100 грамів сиру чедер;
– 4 помідори черрі;
– 2 столові ложки соусу Часниковий ТМ Руна;
– листя салату до смаку.
Як приготувати:
- Обсмажити хліб до хрумкої скоринки, змастити його часниковим соусом.
- Нарізати слайсами шинку та сир, викласти їх на хліб.
- Додати помідори та листя салату.
Класичний та дуже смачний сендвіч для перекусу – вже на тарілці. Той самий супер метч, коли хочеться нормально поїсти, а вільного часу – 5 хвилин.
Сендвіч з лососем
Інгредієнти на 4 порції:
– 4 скибки житнього хліба;
– 100 грамів слабосоленого лосося;
– половинка лайма;
– 4 столові ложки соусу Тартар ТМ Руна;
– зелень, сіль грубого помелу та спеції на вибір.
Як приготувати:
- Хліб змастити соусом Тартар ТМ Руна;
- Викласти слайси лосося, полити їх соком лайма та посипати сіллю і спеціями.
- Прикрасити зеленню.
Чудовий рибний сендвіч – готовий. Неперевершений ніжний смак та ситий шлунок.
Зберігайте рецепти сендвічів, експериментуйте та поїжте нормально!