На Китайський Новий рік у Львові готували пельмені і "водили" драконів

23 січня 2012, 08:34
Читать новость на русском

У Львові вкотре цьогоріч святкують Новий рік - цього разу Китайський. Якщо новорічний стіл в Україні не можливо уявити без олів'є, то у Піднебесній свято неможливе без національних пельменів з фаршом та пекінською капустою.

“Тому що це національний продукт”, - каже учасниця заходу Цзінь Юіньчін.

“Зазвичай, теж є, таким теж можна снідати, ну просто важливо на Новий рік разом це робити”, - сказала учасниця заходу Чжу Ує.

Після того, як поїли,слід прогнати нечисту силу. Аби вона не дошкуляла у новому році і всі були щасливими. Нечисть відлякують вибухами петард та танцюючими драконами.

“Атмосфера сподобалася, тут дружно, сімейно, знаєте, як сім’я”, - каже відвідувачка заходу (Україна, Львів).

Святкування Китайського Нового року у Львові присвятили до 20-річчя дипломатичних відносин між Україною та Китаєм.