Причиною отруєння у львівському ресторані "Панська чарка" стала небезпечна інфекція

23 жовтня 2017, 18:13
Читать новость на русском

Результати експертизи їжі з львівського ресторану "Панська чарка" показали, що причиною масового отруєння людей став стафілокок.

Про це повідомив заступник директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут, передає Zaxid.net.

Читайте також: В дитсадку Івано-Франківська масово отруїлися маленькі вихованці

За даними результату досліджень, які проводили працівники обласного лабораторного центру, стафілокок виявили як у ресторанній, так і в принесеній з дому їжі.

Для лабораторних досліджень було взято сім зразків їжі і в шести з них виявлено стафілокок,
– сказав Олег Когут.

Зокрема, бактерії під час лабораторних досліджень виявили у лососі слабосольному, паштеті печінковому, шпондері запеченому, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті. Тобто, стафілокок виявили і у продуктах, які готували в ресторані, і у торті, який спекли вдома й принесли з собою.

Також головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко повідомила, що станом на 15:00 понеділка в обласній інфекційній лікарні ще залишаються 14 осіб, серед яких і двоє дітей.

Своєю чергою речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська, повідомила, що через отруєння людей у ресторані "Панська чарка" відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, з 14 по 16 жовтня до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано майже два десятки людей з трьома різними випадками харчових отруєнь. Всі були напередодні у ресторані "Панська чарка", який після таких масових отруєнь закрили.