Науковці пояснили, чому деякі люди надто люблять жирну їжу

6 жовтня 2016, 03:57
Читать новость на русском

Схильність деяких людей до жирної їжі можна пояснити генетикою.

Такий висновок зробили науковці з Кембриджського університету, повідомляє ВВС.

Під час експерименту вони з’ясували, що люди, в ДНК яких вже був закладений "жирний ген", віддавали перевагу більш жирній їжі у великих кількостях.

Науковці зазначили, що приблизно одна з тисячі людей є носієм "жирного гену" – мутованої версії гену, який відповідає за апетит, здатність контролювати голод та спалювати калорії.

Мутація цього гену – найбільш поширена генетична причина важких форм ожиріння. За словами експертів, цей ген міг еволюціонувати в людях, щоб допомогти їм впоратися з голодом.

Читайте також: Які продукти треба уникати під час схуднення

Врешті науковці зробили висновок, що наші смакові переваги в більшій мірі пояснюються біологією, ніж нашою вдачею.

Навіть якщо ви вільні вибирати зовнішній вигляд і смак їжі, ваш мозок визначає концентрацію речовин,
– вважають вчені.

Однак, за їхніми словами, висновки дослідження не означають, що люди абсолютно безсилі перед первісними інстинктами. Розумна дієта і регулярні вправи – важливі умови підтримання нормальної ваги.