Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл

23 грудня 2024, 13:15
Читать новость на русском

Пісний борщ з "вушками" є традиційною стравою на Західній Україні, яку особливо полюбляють смакувати на Святвечір. "Вушка", які нагадують равіолі або пельмені, готуються з пісною грибною начинкою.

Цей суп обов'язково має бути серед 12 пісних страв на Святвечір. Як приготувати пісний борщ з "вушками", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також  Яке ж Різдво без них: ідеальний рецепт вареників із картоплею

Пісний борщ з "вушками"

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Інгредієнти:

для борщу:

– 150 грамів грибів сушених; 
– 3 буряки;  
– 1 морква; 
– 1,5 столової ложки оцту яблучного;  
– 50 грамів борошна пшеничного; 
– 5 столових ложок олії соняшникової; 
– сіль, перець – до смаку.

для "вушок": 
– 1,5 склянки борошна пшеничного; 
– 1/2 склянки води; 
– 2 столові ложки олії соняшникової.

для начинки "вушок": 
– 200 грамів грибів сушених; 
– 1 цибуля; 
– сіль – до смаку; 
– олія соняшникова – до смаку.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Приготування:

  1. Промийте сушені гриби та відваріть в окремій каструлі. Почистьте буряк і моркву та відваріть в іншій великій каструлі.
     
  2. Розігрійте у сковороді 5 столових ложок соняшникової олії та підсмажте на ній борошно, постійно помішуючи. Смажте протягом 1 – 2 хвилин. Вимкніть вогонь та відставте сковорідку.
     
  3. Вийміть готові буряк та моркву з відвару та покладіть на тарілку.
     
  4. Налийте у велику каструлю з відваром від овочів грибний відвар зі шматочками грибів. Каструлю залиште на невеликому вогні. Наріжте буряк та моркву соломкою та опустіть в овочево-грибний бульйон.
     
  5. Посоліть, поперчіть та додайте оцет і підсмажене борошно. Добре прокип'ятіть борщ. Вимкніть вогонь та дайте йому настоятися.
     
  6. Для начинки "вушок" почистьте та подрібніть цибулю. Розігрійте в сковорідці олію та трохи підсмажте цибулю. Відварені гриби процідіть, наріжте та підсмажте разом з цибулею, поки вона не набуде золотистого кольору.
     
  7. З'єднайте у глибокій мисці інгредієнти для тіста на "вушка", добре розмішайте та замісіть тісто.
     
  8. Розкачайте тісто на маленькі кружечки. Покладіть грибну начинку в середину кружечка та зліпіть його, як пельмені. Зробіть те саме з усіма кружечками.
     
  9. Доведіть до кипіння підсолену воду у глибокій каструлі. Опустіть в окріп "вушка" та відваріть їх протягом 1 хвилини.
     
  10. Перед подачею борщу опустіть в супницю бажану кількість "вушок" або помістіть кілька у кожну порційну тарілку.

Смачного! 

Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт смачної карпатської грибної юшки.