Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл
Пісний борщ з "вушками" є традиційною стравою на Західній Україні, яку особливо полюбляють смакувати на Святвечір. "Вушка", які нагадують равіолі або пельмені, готуються з пісною грибною начинкою.
Цей суп обов'язково має бути серед 12 пісних страв на Святвечір. Як приготувати пісний борщ з "вушками", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Яке ж Різдво без них: ідеальний рецепт вареників із картоплею
Пісний борщ з "вушками"
- Час: 2 години
- Порції: 6
Інгредієнти:
для борщу:
– 150 грамів грибів сушених;
– 3 буряки;
– 1 морква;
– 1,5 столової ложки оцту яблучного;
– 50 грамів борошна пшеничного;
– 5 столових ложок олії соняшникової;
– сіль, перець – до смаку.
для "вушок":
– 1,5 склянки борошна пшеничного;
– 1/2 склянки води;
– 2 столові ложки олії соняшникової.
для начинки "вушок":
– 200 грамів грибів сушених;
– 1 цибуля;
– сіль – до смаку;
– олія соняшникова – до смаку.
З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.
Приготування:
- Промийте сушені гриби та відваріть в окремій каструлі. Почистьте буряк і моркву та відваріть в іншій великій каструлі.
- Розігрійте у сковороді 5 столових ложок соняшникової олії та підсмажте на ній борошно, постійно помішуючи. Смажте протягом 1 – 2 хвилин. Вимкніть вогонь та відставте сковорідку.
- Вийміть готові буряк та моркву з відвару та покладіть на тарілку.
- Налийте у велику каструлю з відваром від овочів грибний відвар зі шматочками грибів. Каструлю залиште на невеликому вогні. Наріжте буряк та моркву соломкою та опустіть в овочево-грибний бульйон.
- Посоліть, поперчіть та додайте оцет і підсмажене борошно. Добре прокип'ятіть борщ. Вимкніть вогонь та дайте йому настоятися.
- Для начинки "вушок" почистьте та подрібніть цибулю. Розігрійте в сковорідці олію та трохи підсмажте цибулю. Відварені гриби процідіть, наріжте та підсмажте разом з цибулею, поки вона не набуде золотистого кольору.
- З'єднайте у глибокій мисці інгредієнти для тіста на "вушка", добре розмішайте та замісіть тісто.
- Розкачайте тісто на маленькі кружечки. Покладіть грибну начинку в середину кружечка та зліпіть його, як пельмені. Зробіть те саме з усіма кружечками.
- Доведіть до кипіння підсолену воду у глибокій каструлі. Опустіть в окріп "вушка" та відваріть їх протягом 1 хвилини.
- Перед подачею борщу опустіть в супницю бажану кількість "вушок" або помістіть кілька у кожну порційну тарілку.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт смачної карпатської грибної юшки.