Грибна юшка викликає ностальгічні спогади про багаті смаки українських Карпат. Доклавши лише трохи зусиль, ця страва обіцяє перенести відвідувачів в унікальний кулінарний досвід з незабутнім смаком. Рецептом смачної карпатської грибної юшки ділиться 24 Канал з посиланням на Високий Замок.

Читайте також Смак Закарпаття: рецепт картопляних дерунів з грибним соусом

Карпатська юшка з сушеними грибами

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 150 грамів сушених білих грибів;
– 1 морква;
– 3 листи лаврових;
– перець чорний мелений на смак;
– 2 – 3 цибулі;
– 100 грамів масла вершкового;
– 200 грамів сметани або вершків;
– 2 – 3 столові ложки борошна;
– 3 – 4 літри води.

Приготування:

  1. Гриби сушені перед варінням потримайте у воді 15 хвилин. І закиньте у каструлі з водою та поставте на маленький вогонь.
  2. Моркву потріть на дрібній тертці й закиньте в бульйон. Коли морква звариться, додайте лавровий лист і чорний перець.
  3. Цибулю наріжте кубиками, відправте на сковороду з 40 грамами вершкового масла, злегка посипте меленим перцем і ставте на вогонь. Пасеруйте її до легкого золотистого кольору. Перекиньте готову цибулю в окрему тарілку.
  4. Викладіть в сковороду 70 грамів вершкового масла, розтопіть. У розтоплене масло висипте борошно і заварюйте на маленькому вогні, постійно помішуючи. Додайте сметану, перемішайте і потримайте на вогні ще хвилинку.
  5. В отриману суміш поступово по 1 – 2 ополоники вливайте грибний бульйон і перемішуйте віночком, щоб вийшов сметанно-борошняний соус.
  6. З'єднайте бульйон із соусом і цибулею. Ставте на вогонь і чекайте закипання. Подавайте грибну юшку гарячою.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте жульєн з куркою та грибами.