Гості проситимуть рецепт: готуємо буряковий мус з оселедцем, який перевершить відому "Шубу"
З наближенням Нового року улюблений салат "Оселедець під шубою" залишається основною стравою на багатьох святкових столах. Для тих, хто хоче урізноманітнити меню – ідеально підійде буряковий мус у поєднанні з оселедцем.
Це колоритне творіння залишить незабутнє враження на гостей, гарантуючи, що ніхто не залишиться байдужим до його вишуканого смаку. Рецептом бурякового мусу з оселедцем, ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Якщо "Олів'є" і "Шуба" вже набридли: 3 оригінальні салати, які мають бути на столі на Новий рік
Буряковий мус з оселедцем
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– буряк запечений – 300 грамів
– філе оселедця – 150 грамів
– вершковий сир – 180 грамів
– желатин – 1 чайна ложка
– хліб чорний – 60 грамів
– вершки 20% – 3 столові ложки
– сіль і перець – на смак
– зелень – 5 грамів
Приготування:
- Буряк ретельно помийте, загорніть у фольгу і запечіть до готовності при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
- Желатин залийте вершками, перемішайте і залиште набухати на 10 хвилин.
- Запечений буряк почистьте, наріжте шматочками та викладіть у чашу блендера. Додайте вершковий сир, сіль, перець і перебийте до однорідної консистенції.
- Філе оселедця наріжте невеликими кубиками. Чорний хліб наріжте шматочками по розміру силіконових формочок.
- Желатин підігрійте у мікрохвильовій печі до розчинення. До бурякової маси додайте желатин і збийте до однорідності.
- Силіконові формочки до половини заповніть буряковою масою. Зверху викладіть по чайній ложці нарізаного оселедця. Зверху покладіть по шматочку хліба і злегка притисніть його до оселедця.
- Відправте формочки у морозильну камеру на 2 – 3 години. Потім відділіть мус від формочок і поставте в холодильник для поступового розмороження.
- Розріжте закуску навпіл, викладіть на тарілку і прикрасьте зеленню.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як смачно замаринувати кальмари.