Чому млинці погано відстають від сковороди: виправляємо "провтик"
Джерело:
USETIМлинці здавна славляться своїм чудовим смаком, простотою та доступністю. Цю страву можна перетворити як на солодкий десерт, так і на пікантну закуску, залежно від начинки. Найголовніше – навчитися готувати ідеальне тісто на млинці.
Нерідко млинці то прилипають до сковороди, то рвуться при перевертанні. Та не хвилюйтеся, таку ситуацію можна виправити, передає USETI.
Читайте також Простіше, ніж здається: як приготувати ресторанну страву "Тартар" вдома не за всі гроші світу
Причини прилипання млинців до сковороди
- Смажите млинці на новій сковорідці.
- Наливаєте тісто на холодну сковороду.
- Додали багато цукру в тісто, і воно стало рідким.
- Смажите млинці на великій конфорці, і вони прилипають посередині.
- Забули змастити сковороду.
Як це виправити?
Добре розігрійте сковорідку, влийте олію або розтопіть вершкове масло. Млинці повинні добре відійти від сковорідки.
Щоб такої проблеми не сталося, приготоване тісто залиште на пів години при кімнатній температурі. Адже холодне тісто може бути причиною прилипання млинців до сковороди. Тоді влийте в тісто кілька ложок рослинної олії і добре перемішайте.
Також, можливо, ваше тісто занадто рідке, тому млинці прилипають до сковорідки. Якщо це так, додайте борошна, а не рослинної олії.
До слова, бажано, щоб сковорода на млинці була чавунною, але хороша сковорода з антипригарним покриттям теж підійде.
А ви знаєте? Як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.