Чому сирники не виходять: ці проблемні інгредієнти додає кожна господиня
- Для приготування сирників слід вибирати правильні компоненти, що не зіпсують страву.
- А ключ до ідеальних сирників – гармонійний баланс інгредієнтів.
Традиційна страва – сирники – на перший погляд, може здатися простою. Однак багато кулінарів натрапляють на труднощі при їх приготуванні, часто виявляючи, що вони не тримають форму і навіть можуть розтікатися на сковороді.
Часто маленькі деталі можуть мати вирішальне значення для результату – так і з сирниками. 24 Канал з посиланням на "Хочу!" розповідає про те, які помилки перетворюють цю страву на розчарування.
Читайте також Дивно, але ефективно: навіщо досвідчені господині трусять яйця перед варінням – секрет розкрито
Як обрати правильний сир на сирники?
Експерти наголошують на тому, що вибір сиру має вирішальне значення. Приблизно 90% успіху цієї популярної страви залежить від використання правильних інгредієнтів – найперше сиру. Недостатньо просто взяти будь-який сир з полиці – слід обирати продукт, який є одночасно сухим і містить жирність в межах 5 – 9%.
- Видаліть з сиру зайву вологу. Цього можна досягти, поклавши сир на кілька шарів марлі і приклавши значний тиск, щоб видавити всю рідину.
- Для ще більш однорідної текстури збийте сир блендером або пропустіть через сито.
Проблемні інгредієнти під приготування сирників
Ключові – яйця, борошно та цукор – не повинні бути повністю виключені з рецепта, але повинні використовуватися з розумом. Рекомендують мінімізувати ці інгредієнти.
Цукор, зокрема, має властивість витягувати вологу з тіста, що має вирішальне значення для досягнення бажаної текстури. Додавайте його в останню чергу, безпосередньо перед формуванням сирників.
Які інгредієнти можуть зіпсувати сирники / Фото Unsplash
Що стосується яєць, то варто обмежити використання яєчних білків, оскільки вони можуть зробити суміш надмірно рідкою. Рекомендація – не більше одного яйця на 500 грамів сиру, з можливістю повністю відмовитися від білка і використовувати лише жовток.
Теж саме з борошном – краще додати менше, ніж перебільшити. Тоді в результаті сирники матимуть борошняний присмак.
Зрештою, ключ до досягнення ідеальних сирників полягає в тому, щоб знайти гармонійний баланс між використовуваними інгредієнтами.
До теми: як приготувати ідеальні сирники.