З секретним інгредієнтом: як приготувати домашній майонез без яєць
Домашній майонез має численні рецепти приготування. Багато хто обирає традиційний метод, який включає яйця, тоді як інші схиляються до більш здорової версії соусу. Унікальною особливістю, яку досліджують деякі, є додавання кислих яблук до суміші.
Звучить неординарно, але дійсно є такий рецепт приготування домашнього майонезу – без яєць, але з яблук. Як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на Glamour.
Читайте також Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне "Олів'є" смачнішим
Домашній майонез без яєць, але з яблуками
- Час: 20 хвилин
- Порції: 1
Інгредієнти:
– яблука – 2 штуки
– лимонний сік – 1 столова ложка
– гірчиця – 1 чайна ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– цукор – 1 чайна ложка
– чорний перець – 1/3 чайної ложки
– олія – 100 мілілітрів
Приготування:
- Яблука почистьте та наріжте. Покладіть нарізані яблука в пакет та зав'яжіть його. Проколіть в кількох місцях та покладіть в мікрохвильовку на 5 хвилин. Яблука повинні стати м'якими.
- Коли яблука охолонуть, перекладіть їх в блендер та перетворіть на пюре. Змішайте з рештою компонентів. Олію в процесі збивання потрібно додавати поступово. Консистенція має бути однорідна.
- Після приготування поставте яблучний майонез в холодильник. Він стане значно густіший.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і пікантну сирну намазку із зеленню.