Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами
- Полтавські галушки з грибами є традиційною українською стравою, яку рекомендують спробувати кожній господині.
- Рецепт включає інгредієнти для тіста, начинки та соусу, зокрема кефір, борошно, гриби, цибулю, вершки та спеції.
Українська кухня славиться на смачні та ситні страви. Полтавські галушки з грибами мусить спробувати кожна господиня.
Галушки зуміли пройти крізь віки та часто виринають у творчості українських письменників. Це й не дивно, адже їх смак справді просто неймовірний. 24 Канал пропонує пригадати його з рецептом з ТікТок yuliia.senych.
Буде корисно Він недарма підкорив світ: рецепт грецького пирога зі шпинатом та сиром – це божественно смачно
Рецепт галушок з грибами
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
тісто:
– 350 мілілітрів кефіру;
– 550 грамів борошна;
– по 0,5 чайної ложки соди та солі;
– 1 яйце;
начинка:
– 400 грамів грибів;
– 2 цибулини;
– сіль та перець до смаку;
соус:
– 150 грамів грибів;
– 1 цибулина;
– 150 мілілітрів вершків (30%);
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Спочатку в просіяне борошно додайте дрібку солі та соду. У центрі зробіть заглиблення, влийте кефір кімнатної температури, вбийте яйця й замісіть м’яке, еластичне тісто.
- Загорніть його в харчову плівку або покладіть у пакет і залиште "відпочити" на 20 – 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Поки тісто настоюється, підготуйте начинку: обсмажте гриби з цибулею до появи апетитної золотистої скоринки. Розкачайте тісто в пласт середньої товщини, виріжте кружечки або сформуйте їх вручну. У центр кожного викладіть ложку начинки й акуратно заліпіть краї, як у хінкалі.
- Готуємо галушки на пару: каструлю накрийте марлею, змащеною олією чи вершковим маслом, і викладіть на неї сформовані вироби. Накрийте кришкою та варіть приблизно 10 хвилин.
- Для соусу підсмажте гриби з цибулею, влийте жирні вершки й тушкуйте до загустіння. Подавайте готові галушки, щедро поливши вершковим грибним соусом.
Смачного!
Чудова вечеря на всю сімʼю: готуємо жульєн на сковороді.