Як у дитинстві: готуємо "Горішки" зі згущенкою за бабусиним рецептом
Печиво "Горішки" зі згущеним молоком – улюблений десерт, як дітей, так і дорослих, адже викликає теплі спогади про дитинство. Завдяки простим інгредієнтам процес випікання перетворюється на чарівне дійство, в результаті якого виходять надзвичайно смачні ласощі.
Спосіб приготування нескладний, але для випікання "шкаралупок" необхідно використовувати спеціальні форми. Як приготувати смачні "Горішки" зі згущеним молоком за бабусиним рецептом, розповідає 24 Канал з посиланням на shuba.
Читайте також Як "Спартак", але без клопоту і випічки: цей торт з печива та згущеного молока підкорить кожного
"Горішки" зі згущеним молоком – рецепт
- Час: 2 години
- Порції: 10
Інгредієнти:
– яйця курячі – 3 штуки
– масло вершкове 73% – 400 грамів
– цукор – 100 грамів
– сода харчова – 2 грами
– згущене молоко варене – 800 грамів
– борошно пшеничне – 3 склянки
– олія – 1 чайна ложка
Приготування:
- У мисці перемішайте яйця і цукор. Додайте розм'якшене вершкове масло, розімніть шматочками виделкою.
- Додайте соду і поступово підсипайте борошно і замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Місіть доти, доки тісто не перестане липнути до рук.
- Відщипуйте невеликі кульки, розміром трохи менше волоського горіха.
- Тепер візьміть форму для приготування кондитерських горіхів, добре її розігрійте над газовою конфоркою. Перед закладанням першої порції добре змастіть форму олією.
- Викладіть кульки тіста в одну з половинок і притисніть до другої. Готуйте на газу з двох сторін по 3 – 4 хвилини. Готові "шкаралупки" викладайте на тарілку для остигання.
- Коли горіхи повністю охолонуть, наповніть їх начинкою – вареним згущеним молоком. Підрівняйте боки горішків ножем і скріпіть по 2 половинки. Смачного!
Сподобався десерт? Ось ще легкий і швидкий рецепт шоколадного мармурового печива з тріщинками.