Можна навіть тим, хто на дієті: рецепт ніжного морквяного десерту
Джерело:
Ukr.MediaЧасто доводиться відмовлятися від солоденького через турботу про фігуру. Однак є десерти, з якими вашим формам нічого не загрожує.
Цей десерт стане справжнім подарунком для вас та ваших рідних. Цікаво, що мало хто вгадує головний інгредієнт – усі думають, що це апельсиновий мармелад, розповідає Ukr.Media.
Читайте також Його рецепт просять усі: рецепт найсмачнішого домашнього торта на кефірі
Рецепт морквяного десерту
Час: 30 хвилин + час на застигання
Порцій: 4
Інгредієнти:
морквяний шар:
– 4 відварені моркви (500 грамів);
– 1 великий апельсин: 130 – 150 грамів соку апельсина + 1 чайна ложка цедри;
– дрібка солі;
– 1 велика столова ложка меду (50 грамів);
– 15 грамів швидкорозчинного желатину + 100 грамів води;
сирний шар:
– 300 грамів сиру (будь-якої жирності);
– 100 грамів густої сметани (від 20%);
– 30 грамів маку (у сухому вигляді);
– 1 велика столова ложка меду (50 грамів);
– ванілін або ванільна есенція до смаку;
– 10 грамів швидкорозчинного желатину + 50 грамів води.
Приготування:
- Збийте відварену моркву разом з апельсиновим соком у блендері до стану пюре. Додайте мед, апельсинову цедру і дрібку солі для гармонізації смаку, ретельно перемішайте.
- Збийте сир зі сметаною в блендері до однорідної консистенції. Додайте попередньо замочений мак, мед та ваніль, і ретельно перемішайте масу
- Вистеліть форму харчовою плівкою. Розтопіть желатин і додайте його до кожного шару окремо – в морквяний і сирний. Починайте викладати десерт, чергуючи шари
- Верхній шар зробіть з морквяної суміші. Накрийте форму плівкою і поставте в холодильник на щонайменше 4 години, а краще залиште на ніч.
Інакше буде біда: скільки можна зберігати м'ясо у морозилці.