Укр Рус
23 травня, 19:50
1

В спеку кращого не знайдеш: як приготувати холодний чай зі спеціями – він кращий за лимонад

Основні тези
  • Рецепт холодного чаю зі спеціями включає травʼяний чай, гвоздику, корицю, лимон і мед.
  • Приготування займає 10 хвилин і розраховане на 1,5 літра напою.

Коли на вулиці спека, втамувати спрагу хочеться чимось смачненьким. Не треба одразу купувати газовані напої, адже є куди краща та корисніша альтернатива.

Холодний чай – це чудове рішення у спекотну погоду, а ароматні спеції дозволять ще й насолоджуватися неповторним смаком. 24 Канал радить обовʼязково спробувати цей напій за рецептом порталу "Пательня".

Читайте також Секрет не у смаженні: як приготувати млинці, які будуть тонкими як папір – перевірений секрет

Рецепт холодного чаю зі спеціями

  • Час: 10 хвилин 
  • Порцій: 1,5 літра 

Інгредієнти
– 4 столові ложки травʼяного чаю;
– 6 бутонів гвоздики;
– дрібка кориці;
– 1 лимон;
– мед до смаку. 

Приготування

  1. Закип’ятіть 1,5 літра води, додайте чайне листя, скибочки лимона, гвоздику та паличку кориці.
  2. Підсолодіть напій на свій смак, накрийте кришкою і дайте настоятися.
  3. Коли напій охолоне, поставте його у холодильник. Потім процідіть.
  4. Перед подачею найкраще додати до напою кілька кубиків льоду. 

Смачного!

Лише те, що є в холодильнику: неймовірно смачний салат за 5 хвилин.