Укр Рус
22 серпня, 19:42
2

Рецепт кабачків з соусом сацебелі – як зробити смачну закрутку

Основні тези
  • Рецепт пікантних кабачків з соусом сацебелі пропонує легкість приготування і неймовірний смак.
  • Рекомендується для заготівлі на зиму, не потребує стерилізації.

Пікантні кабачки – це та закуска, за яку ви точно подякуєте собі взимку. Їх варто ставити на стіл навіть тоді, коли ви чекаєте на гостей.

Не треба турбуватися про стерилізацію чи інші клопоти – поруч з кабачками завжди йдуть легкість приготування та неймовірний смак. 24 Канал рекомендує заготувати пікантні кабачки на зиму за рецептом порталу Shuba

Читайте також Найдорожчі українські страви, які знає та обожнює увесь світ

Як заготувати кабачки із соусом сацебелі? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти: 
– 1 кілограм кабачків;
– 4 зубчики часнику;
– 50 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів соусу сацебелі;
– 10 грамів солі;
– 20 грамів цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 25 мілілітрів оцту. 

Приготування

  1. Очистьте болгарський перець від насіння та наріжте його кубиками розміром близько одного сантиметра. Так само наріжте кабачки. Часник подрібніть.
  2. Перекладіть кабачки й перець у велику металеву миску, додайте сіль, цукор, влийте олію, оцет і соус сацебелі. Добре перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30 – 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Після цього проваріть масу без кришки приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте сіль та цукор.  
  4. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще близько 10 хвилин.
  5. Гарячу страву розкладіть по стерильних банках і щільно закрийте кришками.
  6. Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою й залиште на 8 годин. Зберігайте салат із кабачків у соусі сацебелі в прохолодному місці.

Смачного!

Українські страви – важлива частина нашої спадщини. Деякі з них внесені в ЮНЕСКО, і ви легко можете відтворити їх на власній кухні.