Їжа, політика і натхнення: що готує Камала Гарріс і як це підкорило американців
Камала Гарріс відома у США своєю любов’ю до їжі та кулінарії. Вона стала важливою частиною її образу.
Її пристрасть до їжі – це не лише можливість продемонструвати кулінарні навички, а й чудовий спосіб донести культурні й політичні меседжі до своїх прихильників. Детальніше про кулінарні смаки Камали Гарріс розповідає 24 Канал.
Не пропустіть Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря
Які страви любить готувати та куштувати Камала Гарріс
Кулінарні відео "Готуємо з Камалою" транслювалися ще під час президентської кампанії у 2019 році. Коли вона стала кандидатом від Демократичної партії у 2024 році, кулінарні відео з її попередньої кампанії знову почали набирати популярність у соціальних мережах.
Сніданок Гарріс починає з пластівців – її улюблені з родзинками та мигдальним молоком. В інтерв’ю для The Cut у 2018 році вона зазначила, що віддає перевагу саме такому варіанту початку дня. Однак не лише сніданок має значення: Гарріс також захоплюється приготуванням традиційної новоорлеанської страви – гамбо. Під час одного з інтерв’ю на її YouTube-каналі вона розповіла, що гамбо є однією з її улюблених страв.
В одному з епізодів свого шоу Гарріс відвідує Айову, де готує яблука зі смаженим беконом за рецептом своєї матері. В іншому – випікає "печиво-монстри" з начинкою з цукерок або разом з коміком Мінді Калінг готує масала-доси – традиційну страву Південної Індії.
З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.
Луїзіанський суп гамбо
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 курячі стегна з гомілкою;
– пів курячого філе;
– 80 грамів свинячих ковбасок;
– 10 тигрових креветок;
– 1 цибулина порей;
– 2,5 томати;
– 2 зубчики часнику;
– 1 літр курячого бульйону;
– 2 стебла селери;
– 1 зелений болгарський перець;
– 30 грамів бамії;
– гілочка петрушки – до смаку;
– сіль – до смаку;
– 1 столова ложка універсальної суміші спецій;
– 1 чайна ложка суміші перців;
– 1/2 чайної ложки копченої паприки;
– 3 столові ложки пшеничного борошна;
– оливкова олія – до смаку;
для подачі:
– рис – до смаку.
Приготування:
- Почистьте креветки, відкладіть м’ясо, а голови й панцирі покладіть у бульйон. Поваріть його 30 хвилин, потім процідіть. Рис відваріть до готовності.
- Наріжте курку шматочками, посипте сумішшю перців та іншими спеціями. Обсмажте її в каструлі з товстим дном на розігрітій олії до золотистої скоринки на сильному вогні, постійно помішуючи, приблизно 2 хвилини.
- Подрібніть селеру, зелений болгарський перець та білу частину цибулі-порей. Додайте овочі в каструлю. Через 5 хвилин додайте розчавлений часник і нарізану ковбасу, а ще через хвилину влийте 0,5 літра бульйону. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 40 хвилин.
- На окремій сковороді на середньому вогні обсмажте борошно з копченою паприкою та невеликою кількістю олії до коричневого кольору, близько 2 – 3 хвилин. Влийте решту бульйону, ретельно розмішайте, щоб уникнути грудочок, доведіть до кипіння і перелийте в каструлю з супом.
- Наріжте бамію скибочками, а помідори – шматочками, обсмажте овочі на розігрітій сковороді 5 хвилин, потім перекладіть у каструлю з супом і варіть ще 10 хвилин. Додайте креветки, варіть 5 хвилин, потім посипте рубаною петрушкою, посоліть, накрийте кришкою та зніміть з вогню.
- Розлийте гамбо по тарілках і додайте відварений рис.
Печиво з начинкою з цукерок
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 150 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 250 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів темного шоколаду (подрібнений);
– 1 дрібка солі;
– різнокольорові цукерки на вибір (шоколадні драже, мармелад, або мінішоколадки).
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів та застеліть деко пергаментом для випікання.
- В окремій мисці збийте вершкове масло з цукром і ванільним цукром до однорідної маси.
- Додайте яйця по одному, збиваючи після кожного до отримання кремоподібної консистенції.
- В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
- Поступово введіть сухі інгредієнти до масляної суміші, перемішуючи до однорідного тіста.
- Додайте подрібнений шоколад і обережно перемішайте.
- Візьміть шматочок тіста, сформуйте невеличку кульку і злегка сплюсніть її.
- Усередині кожного печива зробіть заглиблення для начинки, покладіть цукерки і закрийте тістом.
- Викладіть печиво на деко, залишаючи трохи простору між ними.
- Випікайте приблизно 12 – 15 хвилин або поки печиво не стане золотавого кольору.
- Після випікання дайте печиву трохи охолонути.
Це дуже смачно: як приготувати пляцок "Княжа доба".