Італійці вміють підкреслити смак кожного інгредієнта. Їх страви доволі прості, але неймовірно апетитні, інформує Смачно 24. Це надає їм автентичності, яка стала відома на весь світ.
Не пропустіть Ніжний і по-особливому смачний: простий рецепт салату з крабовими паличками та сирком
Ідеальний смак кожної страви – у майстерно підібраних інгредієнтах
Щоб відчути справжній середземноморський смак, важливо вибирати якісні продукти – і тут на допомогу приходить бренд "Водний Світ". Разом із відомим італійським шеф-кухарем Стефано Антоніоллі вони створили добірку рецептів італійських страв із морепродуктами, які легко відтворити вдома.
ТМ "Водний Світ" – це бренд, що гарантує якість і свіжість. Компанія, яка вже понад 22 роки лідирує серед українських виробників морепродуктів, постачає продукцію, що відповідає найвищим міжнародним стандартам. Українські морепродукти оцінили не лише вдома, а й у всьому світі – від США і Канади до Німеччини та Польщі.
Переконатись у цьому можна самим: достатньо спробувати італійські рецепти з пастою та морепродуктами, створені разом зі Стефано Антоніоллі. Для кожної страви – чи то паста з мідіями, креветками або кальмарами – продукти "Водний Світ" додають витонченості й неповторного аромату, відтворюючи автентичний середземноморський смак.
Паста з мідіями
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Це дуже апетитно / Фото ТМ "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 400 грамів замороженого м'яса мідій "Водний Світ";
– 400 грамів пасти Пенне Рігате;
– 2 варені картоплини;
– невеликий пучок петрушки;
– перець чилі – до смаку;
– часник – до смаку;
– оливкова олія для смаження – до смаку;
– сир пармезан – до смаку.
Приготування:
- Для початку почистьте вже відварену картоплю.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді.
- Часник розчавіть пласкою стороною ножа, наріжте та додайте в олію.
- Подрібніть перець чилі й також викладіть на сковороду – гостроту страви регулюйте до смаку.
- Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente.
- Нарізану картоплю додайте на сковороду.
- Туди ж викладіть пасту, долийте трохи води.
- Всипте подрібнену петрушку, поперчіть до смаку.
- Долийте трохи води з-під розморожених мідій і додайте самі мідії.
- Щедро присипте все пармезаном.
Паста з креветками
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Неймовірна смакота / Фото ТМ "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 400 грамів заморожених креветок "Водний Світ";
– 400 грамів пасти фарфалле;
– 1 цукіні;
– лимон – до смаку;
– часник – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– кілька стебел петрушки;
– кубик вершкового масла;
– сухе біле вино – до смаку;
– сир пармезан – до смаку.
Приготування:
- Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді.
- Часник наріжте, розчавіть пласкою стороною ножа і додайте до олії.
- Видаліть серединку з цукіні та відкладіть. Інші частинки наріжте та помістіть на пательню, посипте спеціями до смаку.
- Додайте на сковороду вершкове масло, дайте йому розтопитися, долийте трохи води та всипте подрібнену петрушку.
- Влийте сухе вино, після чого викладіть фарфалле до цукіні.
- Додайте очищені креветки.
- Натріть лимонну цедру і додайте натертий пармезан для завершення страви.
Спагетті з кальмарами
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Незабутній смак / Фото ТМ "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 120 грамів кальмарів "Водний Світ";
– 400 грамів спагетті;
– 200 грамів томатів чері;
– 100 грамів томатного соусу;
– 3 зубчики часнику;
– базилік – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– лимон – до смаку.
Приготування:
- Часник розчавіть пласкою стороною ножа.
- Прогрійте його на оливковій олії, доливши туди також олію з морського коктейлю "Водний Світ". Розріжте томати на чотири частини та викладіть на сковорідку.
- Додайте томатний соус, приправте сіллю до смаку і, перемішуючи, обсмажте.
- Подрібніть листя базиліку та додайте його на сковорідку разом із морським коктейлем "Водний Світ".
- Відваріть спагетті у підсоленій воді до стану al dente.
- Викладіть спагетті на сковорідку з готовим соусом, за потреби доливши трохи води з-під пасти для регулювання густини.
- Натріть лимонну цедру та прикрасьте листочками базиліку перед подачею.
Рігатоні з морепродуктами
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Так легко готувати / Фото ТМ "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 400 грамів замороженого морського коктейлю "Водний Світ";
– 400 грамів пасти рігатоні;
– 200 грамів вершків;
– 1 яйце;
– кілька листочків базиліку;
– часник – до смаку;
– лимон – до смаку;
– твердий сир – до смаку;
– оливкова олія для смаження.
Приготування:
- Розігрійте оливкову олію на сковороді та додайте подрібнений часник. Викладіть на сковороду розморожений морський коктейль "Водний Світ" разом із рідиною від морепродуктів.
- Долийте вершки.
- Відокремте яєчний жовток – він знадобиться для соусу.
- Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente. Додайте рігатоні до соусу та жовток, перемішайте.
- Сервіруйте порції, посипаючи натертим пармезаном, лимонною цедрою і базиліком.
Паста з морським коктейлем "по-середземноморськи"
- Час: 35
- Порцій: 4
Тільки спробуйте один раз – і будете готувати знову і знову / Фото ТМ "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 180 грамів морського коктейлю по-середземноморськи "Водний Світ";
– 400 грамів пасти лінгвіне;
– 100 грамів томатного соусу пассата;
– 1 гілочка томатів чері;
– перець чилі – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– кілька стебел петрушки;
– базилік – до смаку;
– лимон – до смаку;
– часник – до смаку;
– сіль – до смаку.
Приготування:
- Подрібнений часник додайте на розігріту з олією сковороду. Всипте кілька шматочків перцю чилі, регулюючи гостроту до смаку.
- Обсмажте часник і перець на оливковій олії, після чого додайте розрізані навпіл томати чері та трохи води.
- Додайте томатний соус пассата та підсоліть.
- Викладіть морський коктейль "Водний Світ" наприкінці приготування соусу – це важливий крок. Додайте подрібнену петрушку.
- Відваріть лінгвіне в підсоленій воді до стану al dente.
- Обережно змішайте пасту з готовим соусом, додавши секретний інгредієнт – лимонну цедру, яка підкреслить аромат і смак страви.
- Паста готова! Подавайте, прикрасивши гілочкою базиліку.