Може і краща за оригінал: лазанья з млинців – смачна запіканка на вечерю для всієї сім'ї

7 листопада 2024, 17:30
Читать новость на русском

Класична лазанья готується з листів яєчної пасти, але останнім часом кулінари пробують видозмінити рецепт. І готують її по-новому — з млинцями, які замішуються на кефірі.

Для декого лазанья з млинців – набагато смачніша за оригінал. Для цього рецепту теж знадобиться фарш, томатна паста, цибуля і часник, інформує 24 Канал з посиланням на shuba.

Читайте також Ніжний печінковий торт: це найбільш вдалий рецепт для святкового столу

Лазанья з млинців

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти: 

для млинців:
– кефір – 800 мілілітрів 
– борошно пшеничне – 450 грамів 
– яйця курячі – 3 штуки 
– цукор – 20 грамів 
– олія соняшникова – 20 мілілітрів 
– сіль – до смаку 

для начинки: 
– м'ясний фарш – 600 грамів 
– цибуля жовта ріпчаста – 1 штука 
– зубки часнику – 10 грамів 
– сир твердий – 50 грамів 
– паста томатна – 40 грамів 
– сіль – на смак 
– перець чорний мелений – на смак 
– приправа до фаршу – на смак

для соусу: 
– молоко 2,5% – 600 мілілітрів 
– борошно пшеничне – 40 грамів
– масло вершкове 73% – 100 грамів 
– мускатний горіх мелений – 2 грами 
– сіль – на смак

Приготування:

  1. Для тіста кефір підігрійте до перших пухирців. Всипте в кефір просіяне борошно і перемішайте. Додайте яйце, цукор, сіль і розмішайте вінчиком до однорідної маси.
     
  2. Розігрійте сковороду, змастіть олією і смажте тоненькі млинці з двох боків по 1 – 2 хвилини з кожного боку.
     
  3. Для начинки цибулю та часник очистьте і подрібніть. Обсмажте на олії до м'якості. 
     
  4. Додайте фарш, влийте пів склянки води й тушкуйте, помішуючи, 10 хвилин. Приправте сіллю, перцем, спеціями та томатною пастою. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Дайте охолонути.
     
  5. Для соусу на окремій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте масло і розтопіть його. Влийте гаряче молоко і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Посоліть і приправте мускатним горіхом.
     
  6. На дно глибокої форми викладіть два млинці, змастіть соусом і викладіть шар м'яса. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.
     
  7. Верхній млинець змастіть соусом і посипте тертим сиром. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 30 – 40 хвилин до золотистої скоринки.

Готово!

Не уявляєте свого життя без грибів? Тоді ця страва саме для вас – рецепт білих грибів у сметані.