Може і краща за оригінал: лазанья з млинців – смачна запіканка на вечерю для всієї сім'ї
Класична лазанья готується з листів яєчної пасти, але останнім часом кулінари пробують видозмінити рецепт. І готують її по-новому — з млинцями, які замішуються на кефірі.
Для декого лазанья з млинців – набагато смачніша за оригінал. Для цього рецепту теж знадобиться фарш, томатна паста, цибуля і часник, інформує 24 Канал з посиланням на shuba.
Читайте також Ніжний печінковий торт: це найбільш вдалий рецепт для святкового столу
Лазанья з млинців
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
для млинців:
– кефір – 800 мілілітрів
– борошно пшеничне – 450 грамів
– яйця курячі – 3 штуки
– цукор – 20 грамів
– олія соняшникова – 20 мілілітрів
– сіль – до смаку
для начинки:
– м'ясний фарш – 600 грамів
– цибуля жовта ріпчаста – 1 штука
– зубки часнику – 10 грамів
– сир твердий – 50 грамів
– паста томатна – 40 грамів
– сіль – на смак
– перець чорний мелений – на смак
– приправа до фаршу – на смак
для соусу:
– молоко 2,5% – 600 мілілітрів
– борошно пшеничне – 40 грамів
– масло вершкове 73% – 100 грамів
– мускатний горіх мелений – 2 грами
– сіль – на смак
Приготування:
- Для тіста кефір підігрійте до перших пухирців. Всипте в кефір просіяне борошно і перемішайте. Додайте яйце, цукор, сіль і розмішайте вінчиком до однорідної маси.
- Розігрійте сковороду, змастіть олією і смажте тоненькі млинці з двох боків по 1 – 2 хвилини з кожного боку.
- Для начинки цибулю та часник очистьте і подрібніть. Обсмажте на олії до м'якості.
- Додайте фарш, влийте пів склянки води й тушкуйте, помішуючи, 10 хвилин. Приправте сіллю, перцем, спеціями та томатною пастою. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Дайте охолонути.
- Для соусу на окремій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте масло і розтопіть його. Влийте гаряче молоко і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Посоліть і приправте мускатним горіхом.
- На дно глибокої форми викладіть два млинці, змастіть соусом і викладіть шар м'яса. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.
- Верхній млинець змастіть соусом і посипте тертим сиром. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 30 – 40 хвилин до золотистої скоринки.
Готово!
Не уявляєте свого життя без грибів? Тоді ця страва саме для вас – рецепт білих грибів у сметані.