Більше жодної Шуби: 3 найсмачніші салати на Новий рік 2025
На свята завжди хочеться чогось особливого. Замість звичних страв спробуйте нові, яскраві поєднання. Салати з куркою, качкою та апельсинами – це простий та ефектний спосіб здивувати гостей.
Такі салати підходять не тільки до святкового столу, а й на будь-який особливий день, інформує 24 Канал. Вони швидко готуються, тому не потрібно довго стояти біля плити.
До теми Один інгредієнт – три салати: смачна добірка з мандаринами на Новий рік
Китайський салат з куркою
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 головки салату ромен;
– 300 грамів вареної або запеченої курячої грудки;
– 200 грамів червонокачанної капусти;
– 200 грамів локшини рамен;
– 1 апельсин;
– 1 терта морква;
– 1 маленька цибулина;
– 2 столові ложки подрібненого мигдалю.
Для соусу:
– 3 столові ложки рисового оцту;
– 3 столові ложки олії;
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка кунжутної олії;
– 1 зубчик часнику;
– 1 чайна ложка меленого імбиру.
Приготування:
- Поламайте пасту та відваріть її відповідно до інструкції на упаковці. Процідіть і відставте.
- Дрібно наріжте салат ромен і червонокачанну капусту. Очистьте апельсин від шкірки, видаліть перетинки та наріжте його невеликими шматочками. Цибулю наріжте кружальцями. Курячу грудку наріжте на невеликі шматочки або розділіть виделкою.
- Помістіть усі інгредієнти в миску та перемішайте.
- Для соусу з’єднайте в невеликій мисці рисовий оцет, мед, кунжутну олію, соєвий соус, імбир і продавлений часник. Повільно вливайте рослинну олію, постійно помішуючи, щоб утворилася емульсія.
- Полийте салат підготовленим соусом, ретельно перемішайте та подавайте до столу.
Салат з куркою, огірком та авокадо
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів запеченого курячого філе без шкіри;
– 1 огірок;
– 1 авокадо;
– 1 помідор – за бажанням;
– половина червоної цибулини;
– 2 жмені листя руколи або іншого зеленого салату;
– 2 столові ложки натурального йогурту;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.
Шукаєте інгредієнт для свого улюбленого салату? Крабові палички ТМ "Водний Світ" прийдуть на допомогу! Їхній ніжний смак та висока якість зроблять вашу страву справжнім шедевром.
Приготування:
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками або подрібніть.
- Огірок розріжте вздовж навпіл, а потім наріжте половинками.
- Авокадо очистьте від шкірки, видаліть кісточку та наріжте скибочками. Скропіть його лимонним соком.
- Помідор наріжте невеликими шматочками.
- На тарілку викладіть листя руколи. Додайте скибочки огірка та авокадо. Викладіть шматочки курячого філе та помідорів.
- Приправте йогурт сіллю та перцем. Полийте салат йогуртовим соусом.
Салат з качки
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 апельсин;
– 1 жменя помідорів чері;
– 1 жменя кедрових горіхів ;
– 1 упаковка міксу листя салату (180 грамів);
– 3 столові ложки лимонного соку;
– 1 столова ложка меду;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 2 качиних філе зі шкірою;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.
Приготування:
- Промийте і обсушіть качку, після чого зробіть на шкірі надрізи у формі сітки. Натріть грудку сіллю та перцем. Помістіть м’ясо в ємність і відправте в холодильник на 3 години.
- Дістаньте м’ясо з холодильника та зачекайте приблизно 30 хвилин. Покладіть качину грудку на сковороду шкірою вниз і смажте приблизно 6 хвилин. Потім обережно переверніть і смажте ще 3 хвилини.
- Перекладіть м’ясо в жаростійкий посуд і випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці близько 10 хвилин. Після цього дістаньте м’ясо з духовки та залиште охолонути.
- Розподіліть салатну суміш рівномірно по тарілках.
- Помийте помідори чері та наріжте їх на четвертинки. Додайте їх до тарілок.
- Очистьте апельсин, розділіть на часточки та видаліть шкірку. Викладіть м’якоть на салат.
- Наріжте охолоджену качину грудку скибочками та розкладіть по тарілках.
- Посипте салати кедровими горіхами, попередньо підсмаженими на сухій сковороді.
- У невеликій мисці змішайте лимонний сік, мед та оливкову олію. Полийте готові салати соусом перед подачею.
Незмінна класика: як приготувати єврейський салат.