Більше жодної Шуби: 3 найсмачніші салати на Новий рік 2025

10 грудня 2024, 23:55
Читать новость на русском

На свята завжди хочеться чогось особливого. Замість звичних страв спробуйте нові, яскраві поєднання. Салати з куркою, качкою та апельсинами – це простий та ефектний спосіб здивувати гостей.

Такі салати підходять не тільки до святкового столу, а й на будь-який особливий день, інформує 24 Канал. Вони швидко готуються, тому не потрібно довго стояти біля плити.

До теми Один інгредієнт – три салати: смачна добірка з мандаринами на Новий рік

Китайський салат з куркою

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 головки салату ромен;
– 300 грамів вареної або запеченої курячої грудки;
– 200 грамів червонокачанної капусти;
– 200 грамів локшини рамен;
– 1 апельсин;
– 1 терта морква;
– 1 маленька цибулина;
– 2 столові ложки подрібненого мигдалю.
Для соусу:
– 3 столові ложки рисового оцту;
– 3 столові ложки олії;
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки соєвого соусу;
– 1 столова ложка кунжутної олії;
– 1 зубчик часнику;
– 1 чайна ложка меленого імбиру.

Приготування:

  1. Поламайте пасту та відваріть її відповідно до інструкції на упаковці. Процідіть і відставте.
  2. Дрібно наріжте салат ромен і червонокачанну капусту. Очистьте апельсин від шкірки, видаліть перетинки та наріжте його невеликими шматочками. Цибулю наріжте кружальцями. Курячу грудку наріжте на невеликі шматочки або розділіть виделкою.
  3. Помістіть усі інгредієнти в миску та перемішайте.
  4. Для соусу з’єднайте в невеликій мисці рисовий оцет, мед, кунжутну олію, соєвий соус, імбир і продавлений часник. Повільно вливайте рослинну олію, постійно помішуючи, щоб утворилася емульсія.
  5. Полийте салат підготовленим соусом, ретельно перемішайте та подавайте до столу.

Салат з куркою, огірком та авокадо

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів запеченого курячого філе без шкіри;
– 1 огірок;
– 1 авокадо;
– 1 помідор – за бажанням;
– половина червоної цибулини;
– 2 жмені листя руколи або іншого зеленого салату;
– 2 столові ложки натурального йогурту;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Шукаєте інгредієнт для свого улюбленого салату? Крабові палички ТМ "Водний Світ" прийдуть на допомогу! Їхній ніжний смак та висока якість зроблять вашу страву справжнім шедевром.

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте невеликими шматочками або подрібніть.
  2. Огірок розріжте вздовж навпіл, а потім наріжте половинками.
  3. Авокадо очистьте від шкірки, видаліть кісточку та наріжте скибочками. Скропіть його лимонним соком.
  4. Помідор наріжте невеликими шматочками.
  5. На тарілку викладіть листя руколи. Додайте скибочки огірка та авокадо. Викладіть шматочки курячого філе та помідорів.
  6. Приправте йогурт сіллю та перцем. Полийте салат йогуртовим соусом.

Салат з качки

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 апельсин;
– 1 жменя помідорів чері;
– 1 жменя кедрових горіхів ;
– 1 упаковка міксу листя салату (180 грамів);
– 3 столові ложки лимонного соку;
– 1 столова ложка меду;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 2 качиних філе зі шкірою;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Промийте і обсушіть качку, після чого зробіть на шкірі надрізи у формі сітки. Натріть грудку сіллю та перцем. Помістіть м’ясо в ємність і відправте в холодильник на 3 години.
  2. Дістаньте м’ясо з холодильника та зачекайте приблизно 30 хвилин. Покладіть качину грудку на сковороду шкірою вниз і смажте приблизно 6 хвилин. Потім обережно переверніть і смажте ще 3 хвилини.
  3. Перекладіть м’ясо в жаростійкий посуд і випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці близько 10 хвилин. Після цього дістаньте м’ясо з духовки та залиште охолонути.
  4. Розподіліть салатну суміш рівномірно по тарілках.
  5. Помийте помідори чері та наріжте їх на четвертинки. Додайте їх до тарілок.
  6. Очистьте апельсин, розділіть на часточки та видаліть шкірку. Викладіть м’якоть на салат.
  7. Наріжте охолоджену качину грудку скибочками та розкладіть по тарілках.
  8. Посипте салати кедровими горіхами, попередньо підсмаженими на сухій сковороді.
  9. У невеликій мисці змішайте лимонний сік, мед та оливкову олію. Полийте готові салати соусом перед подачею.

Незмінна класика: як приготувати єврейський салат