Мандарини додають стравам яскравості та свіжості. У добірці 24 Каналу зібрано три смачні рецепти, які об’єднує один інгредієнт – мандарини.

До теми Нові салати до святкового столу: ідеї для новорічного меню – ви такого ще не куштували

Салат з мандаринами та сиром

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 6 столових ложок сушеної журавлини;
– 1 головка салату ромен;
– 1 склянка руколи;
– 100 грамів м'якого сиру;
– 4 мандарини;
– половина склянки волоських горіхів.
Для соусу:
– 2 чайні ложки медової гірчиці;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 столова ложка меду.

Приготування:

  1. Залийте журавлину окропом і залиште на кілька хвилин.
  2. Промийте салат і ретельно обсушіть.
  3. Наріжте його та викладіть у салатницю.
  4. Додайте промиту та обсушену руколу.
  5. Додайте скибочки сиру та волоські горіхи.
  6. Очистьте мандарини, виріжте шматочки м’якоті між перетинками або просто розділіть плід на часточки.
  7. Викладіть їх поверх салату.
  8. Злийте воду з журавлини та додайте її до салату.
  9. Інгредієнти для соусу інтенсивно перемішайте та полийте салат перед подачею.

Салат з мандаринами та червоної капусти

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– половина невеликого качана червонокачанної капусти;
– 3 мандарини;
– велика жменя горіхів кеш’ю;
– сік 1 мандарина;
– 2 чайні ложки лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– щіпка кмину – до смаку (за бажанням);
– 2 – 3 столові ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Промийте капусту та нашаткуйте її, злегка посоліть.
  2. Очистьте мандарини від шкірки та розділіть на часточки.
  3. Розріжте горіхи кеш’ю навпіл і підсмажте їх на сухій сковороді.
  4. Змішайте капусту з підсмаженими горіхами та мандаринами.
  5. З’єднайте оливкову олію з мандариновим соком, за бажанням приправте перцем і кмином.
  6. Полийте салат соусом, перемішайте та подавайте трохи охолодженим.

Салат з мандаринами, виноградом та оселедцем

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів філе оселедця в олії;
– 4 мандарини;
– три чверті склянки зеленого винограду без кісточок;
– 1 червона цибулина;
– 1 столова ложка волоських горіхів.
Для соусу:
– 2 столові ложки майонезу;
– 2 столові ложки йогурту;
– 2 чайні ложки гірчиці.

Приготування:

  1. Наріжте філе оселедець великими кубиками.
  2. Кожен шматочок мандарина розріжте навпіл, а виноградину також поділіть на дві частини.
  3. Дрібно нашаткуйте цибулю, залийте окропом і залиште на 1 хвилину. Процідіть воду.
  4. Підсмажте горіхи на сухій сковороді та крупно їх порубайте.
  5. Приготуйте соус, змішавши майонез із йогуртом. Приправте соус гірчицею, сіллю та перцем до смаку.
  6. З’єднайте всі інгредієнти салату, додайте соус і акуратно перемішайте.
  7. Перед подачею посипте салат подрібненими горіхами.

Смачного!

Це точно потрібно приготувати на Новий рік: рецепт неймовірного пляцка.