Мандарини додають стравам яскравості та свіжості. У добірці 24 Каналу зібрано три смачні рецепти, які об’єднує один інгредієнт – мандарини.
До теми Нові салати до святкового столу: ідеї для новорічного меню – ви такого ще не куштували
Салат з мандаринами та сиром
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 6 столових ложок сушеної журавлини;
– 1 головка салату ромен;
– 1 склянка руколи;
– 100 грамів м'якого сиру;
– 4 мандарини;
– половина склянки волоських горіхів.
Для соусу:
– 2 чайні ложки медової гірчиці;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 столова ложка меду.
Приготування:
- Залийте журавлину окропом і залиште на кілька хвилин.
- Промийте салат і ретельно обсушіть.
- Наріжте його та викладіть у салатницю.
- Додайте промиту та обсушену руколу.
- Додайте скибочки сиру та волоські горіхи.
- Очистьте мандарини, виріжте шматочки м’якоті між перетинками або просто розділіть плід на часточки.
- Викладіть їх поверх салату.
- Злийте воду з журавлини та додайте її до салату.
- Інгредієнти для соусу інтенсивно перемішайте та полийте салат перед подачею.
Салат з мандаринами та червоної капусти
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– половина невеликого качана червонокачанної капусти;
– 3 мандарини;
– велика жменя горіхів кеш’ю;
– сік 1 мандарина;
– 2 чайні ложки лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– щіпка кмину – до смаку (за бажанням);
– 2 – 3 столові ложки оливкової олії.
Приготування:
- Промийте капусту та нашаткуйте її, злегка посоліть.
- Очистьте мандарини від шкірки та розділіть на часточки.
- Розріжте горіхи кеш’ю навпіл і підсмажте їх на сухій сковороді.
- Змішайте капусту з підсмаженими горіхами та мандаринами.
- З’єднайте оливкову олію з мандариновим соком, за бажанням приправте перцем і кмином.
- Полийте салат соусом, перемішайте та подавайте трохи охолодженим.
Салат з мандаринами, виноградом та оселедцем
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів філе оселедця в олії;
– 4 мандарини;
– три чверті склянки зеленого винограду без кісточок;
– 1 червона цибулина;
– 1 столова ложка волоських горіхів.
Для соусу:
– 2 столові ложки майонезу;
– 2 столові ложки йогурту;
– 2 чайні ложки гірчиці.
Приготування:
- Наріжте філе оселедець великими кубиками.
- Кожен шматочок мандарина розріжте навпіл, а виноградину також поділіть на дві частини.
- Дрібно нашаткуйте цибулю, залийте окропом і залиште на 1 хвилину. Процідіть воду.
- Підсмажте горіхи на сухій сковороді та крупно їх порубайте.
- Приготуйте соус, змішавши майонез із йогуртом. Приправте соус гірчицею, сіллю та перцем до смаку.
- З’єднайте всі інгредієнти салату, додайте соус і акуратно перемішайте.
- Перед подачею посипте салат подрібненими горіхами.
Смачного!
Це точно потрібно приготувати на Новий рік: рецепт неймовірного пляцка.