Цей пляцок легко адаптувати до власних вподобань. Наприклад, можна змінювати варення або додати більше кокосової стружки для насиченості. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Smaker.

Цікаво Він недарма став легендарним: пляцок "Довбуш" – чому особливий і рецепт

Пляцок з кокосом

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
– 2 склянки пшеничного борошна (склянка 250 мілілітрів);
– 3 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 5 жовтків;
– 250 грамів маргарину (1 паличка);
– 2 столові ложки вершків 18%.
Для маси:
– 1 літр грецького йогурту;
– 5 яєчних білків;
– 1 склянка цукрової пудри;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 80 грамів ванільного пудингу (2 упаковки);
– 1,5 склянки кокосової стружки.
Додатково:
– варення – до смаку.

Приготування:

  1. Розпочніть із приготування пісочного тіста.
  2. Наріжте маргарин кубиками і викладіть у миску.
  3. Додайте цукор, ванільний цукор і борошно, подрібніть інгредієнти ножем.
  4. Потім додайте жовтки та вершки.
  5. Замісіть тісто, сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 40 – 60 хвилин.
  6. Збийте яєчні білки до міцної піни.
  7. В окремій мисці з’єднайте грецький йогурт, цукор, розпушувач, ванільний пудинг і кокосову стружку.
  8. Перемішайте до однорідності.
  9. Додайте збиті білки до йогуртової маси і акуратно перемішайте.
  10. Прямокутне деко розміром застеліть папером для випікання. Дістаньте охолоджене тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.
  11. Першу частину розкачайте в прямокутний корж або натріть. Викладіть її на дно форми.
  12. Змастіть тісто джемом і покрийте йогуртовою масою.
  13. Другу частину тіста натріть і посипте зверху.
  14. Поставте пляцок у розігріту до 180 градусів духовку (режим нагрівання верх – низ).
  15. Випікайте близько 60 хвилин, поки верх не стане гарно підрум’яненим.
  16. Дайте йому охолонути в духовці з прочиненими дверцятами. Після охолодження перемістіть пляцок у холодильник.
  17. Найкраще він смакує наступного дня.

Це неймовірно смачно: покроковий рецепт торта "Лебедине озеро".