Цей пляцок легко адаптувати до власних вподобань. Наприклад, можна змінювати варення або додати більше кокосової стружки для насиченості. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Smaker.
Цікаво Він недарма став легендарним: пляцок "Довбуш" – чому особливий і рецепт
Пляцок з кокосом
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
– 2 склянки пшеничного борошна (склянка 250 мілілітрів);
– 3 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 5 жовтків;
– 250 грамів маргарину (1 паличка);
– 2 столові ложки вершків 18%.
Для маси:
– 1 літр грецького йогурту;
– 5 яєчних білків;
– 1 склянка цукрової пудри;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 80 грамів ванільного пудингу (2 упаковки);
– 1,5 склянки кокосової стружки.
Додатково:
– варення – до смаку.
Приготування:
- Розпочніть із приготування пісочного тіста.
- Наріжте маргарин кубиками і викладіть у миску.
- Додайте цукор, ванільний цукор і борошно, подрібніть інгредієнти ножем.
- Потім додайте жовтки та вершки.
- Замісіть тісто, сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 40 – 60 хвилин.
- Збийте яєчні білки до міцної піни.
- В окремій мисці з’єднайте грецький йогурт, цукор, розпушувач, ванільний пудинг і кокосову стружку.
- Перемішайте до однорідності.
- Додайте збиті білки до йогуртової маси і акуратно перемішайте.
- Прямокутне деко розміром застеліть папером для випікання. Дістаньте охолоджене тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.
- Першу частину розкачайте в прямокутний корж або натріть. Викладіть її на дно форми.
- Змастіть тісто джемом і покрийте йогуртовою масою.
- Другу частину тіста натріть і посипте зверху.
- Поставте пляцок у розігріту до 180 градусів духовку (режим нагрівання верх – низ).
- Випікайте близько 60 хвилин, поки верх не стане гарно підрум’яненим.
- Дайте йому охолонути в духовці з прочиненими дверцятами. Після охолодження перемістіть пляцок у холодильник.
- Найкраще він смакує наступного дня.
Це неймовірно смачно: покроковий рецепт торта "Лебедине озеро".