Цей пляцок дещо схожий на класичний торт, адже виходить високим. Перед ним ще не зміг встояти ніхто, і повірте, навряд чи серед ваших гостей знайдеться такий сміливець. 24 Канал пропонує звернути увагу на приготування пляцка "Довбуш" за рецептом ютуб-каналу "Солодко Солено".

Буде цікаво Радість свята у кожному шматочку: як зробити торт "Лебедине озеро"

Рецепт пляцка "Довбуш"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 10

У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.

Інгредієнти:
макові коржі:
– 2 яйця;
– 1 склянка цукру;
– 1 чайна ложка амонію;
– 1 склянка кефіру;
– 1 склянка маку;
– 100 грамів кокосової стружки;
– 1 склянка борошна;
– ванільний цукор до смаку;
шоколадні коржі:
– 1 яйце;
– 1 склянка цукру;
– 1 склянка кефіру;
– 1 столова ложка меду;
– 1 столова ложка гашеної оцтом соди;
– 2 склянки борошна;
– 2 – 3 столові ложки какао;
крем:
– 300 грамів кисломолочного сиру;
– 2 столові ложки сметани;
– 300 грамів масла;
– 150 грамів згущеного молока.

Приготування:

  1. Для приготування шоколадного коржа збийте яйце з цукром до пишної маси. Додайте мед і знову ретельно збийте. Потім введіть соду, погашену оцтом, кефір, борошно та какао.

  2. Добре перемішайте, щоб у тісті не залишилося грудочок. Половину готового тіста вилийте у форму розміром 22x22 сантиметри і випікайте при температурі 180 градусів до готовності. Те саме зробіть із другою половиною тіста.

  3. Для макового коржа збийте яйця з цукром до пишності. В окремій ємності розчиніть амоній у кефірі, після чого влийте цю суміш до яєць. Перемішайте й додайте мак, кокосову стружку, борошно та ванільний цукор. Знову ретельно перемішайте. Розділіть тісто на дві рівні частини.

  4. Кожну частину по черзі випікайте у формі розміром 22x22 сантиметри при температурі 180 градусів протягом 15 – 20 хвилин.

  5. Для крему збийте м’яке масло до легкості, після чого додайте сир, перетертий зі сметаною, і згущене молоко. Збивайте крем недовго, лише до однорідності.

  6. Зберіть пляцок у такій послідовності: маковий корж, шар крему, шоколадний корж, крем, ще один шоколадний корж із кремом, а зверху – маковий корж.

  7. Для прикраси посипте десерт тертим шоколадом.

Смачного!

Млинці вийдуть ідеальними: рецепт, який це гарантує.