Укр Рус
5 червня, 21:22
1

Комора є не у всіх: чи можна зберігати сиру картоплю в холодильнику

Основні тези
  • Картоплю не можна зберігати у пакеті, оскільки їй потрібно "дихати".
  • Зберігання картоплі у холодильнику перетворює крохмаль на цукор, що псує її текстуру і смак.

Картопля – це той продукт, який входить у повсякденний раціон всіх українців. Однак не у всіх є темне прохолодне місце, щоб зберігати її впродовж тривалого часу.

Якщо зберігати картоплю неналежним чином, то її смак та текстура зазнають трансформацій. Яких правил дотримуватися при зберіганні коренеплоду – розповідає 24 Канал з посиланням на Good Housekeeping.

Читайте також Оригінальна піца та улюблені оладки: відкриваємо кабачковий сезон із зірковою Тетяною Песик

Як правильно зберігати картоплю 

Найперше – у жодному разі не можна зберігати картоплю у пакеті. Вона повинна "дихати", інакше почне псуватися. 

Що стосується температури, то картопля любить прохолоду, але не холод. Якщо поставити її на тривалий час у холодильник, то крохмаль перетвориться на цукор. В результаті картопля стане мʼякою, борошнистою та втратить свій смак. 

Тому,  якщо у вас немає комори або іншого прохолодного місця для зберігання картоплі, то краще не купувати її "із запасом". Інакше один з найулюбленіших продуктів стане небезпечним для здоровʼя. 

Не всі роблять це правильно: як потрібно зберігати мелену каву.