За цей секрет вам дякуватимуть щиро, як ніколи: робимо кислі мандарини солодкими
На вулиці стає холодно, а отже, незабаром пора мандаринів! Якщо ви зробили неправильний вибір – не поспішайте розчаровуватись, адже все ще можна виправити.
Корисний лайфхак
Якщо ви принесли додому кислі мандарини – не біда. 24 Канал з посиланням на Onet пропонує легкий спосіб, як зробити фрукти солодшими без додавання цукру.
Буде цікаво Тут навіть гурман знайде щось для себе: 10 салатів з крабових паличок
Для цього знадобляться дві миски та вода. Налийте в одну посудину теплу воду (приблизно 40 градусів), а в іншу – холодну. Помістіть мандарини в теплу воду на кілька хвилин, це допоможе зменшити кислотність. Натомість перекладання у холодну воду навпаки – підкреслить їх солодкі акценти. Після цієї процедури смак фруктів стане значно приємнішим.
Улюблений фрукт / Фото Pixabay
Як вибрати солодкі мандарини
Щоб не помилитися з вибором, звертайте увагу на яскраво-помаранчеві фрукти, які важчі, круглі, пружні та м’які на дотик. Уникайте мандаринів з товстою шкіркою, сплющеною формою або темною плямою біля місця кріплення плодоніжки. Крім того, вибирайте мандарини поштучно, а не запаковані.
Пам’ятайте, що перед споживанням мандарини потрібно ретельно промити. На шкірці можуть залишатися бруд та хімікати, які можуть викликати алергію або проблеми зі шлунком.
Стануть у пригоді: поради експертів щодо вибору мандаринів.