Цей секрет знають тільки досвідчені кулінари: навіщо обсмажувати томатну пасту
Томатна паста – вкрай популярний інгредієнт, особливо коли йдеться про страви італійської кухні. Навіть в такого простого компонента є свої секрети, які дозволяють сягнути нових смакових відчуттів.
Кулінарія – це мистецтво, в якому результат формують дрібниці. Саме їх знання дозволяє подавати до столу страви, які перетворюють трапезу на моменти щастя. Один з таких секретів стосується томатної пасти, інформує 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Навіщо купувати у магазині: лікарську ковбасу можна легко приготувати вдома
Навіщо обсмажувати томатну пасту
Часто через брак часу господині нехтують цим правилом. І дарма, адже інгредієнт може надати страві металічного присмаку.
Окрім того, не варто забувати, що томатна паста – це концентрована кислота. Тому якщо її не обсмажувати, то можна легко "заробити" печію.
Томатна паста потребує попередньої підготовки / Фото Pixabay
До речі, обов'язково треба обсмажувати томатну пасту перед додаванням у суп. Інакше через кисле середовище картопля не звариться до кінця.
Також процес обсмажування дозволяє карамелізувати продукт, тож він краще розкриє свій смак та аромат. Потрібно лише додати до пасти трішки води та дати покипіти 2 – 3 хвилини, постійно помішуючи. Не буде зайвим додати трішки цукру.
Різдво – це про традиції: рецепт смачнющих кіфликів.