Укр Рус
16 січня, 14:16
2

Кулінарна хитрість, яка відіграє важливу роль: для чого в тісто додавати горілку

Основні тези
  • Додавання горілки в тісто покращує текстуру і смак випічки, роблячи її ніжною і пухкою.
  • Горілка діє як розпушувач, покращує пропікання і сприяє утворенню хрусткої скоринки, запобігаючи висиханню та черствінню.
Для чого в тісто додавати горілку Для чого в тісто додавати горілку

Досвідчені господині діляться кулінарним секретом, який полягає у додаванні горілки в тісто. Ця техніка покращує текстуру і смак випічки, в результаті чого результат – ніжний і пухкий.

Додавання горілки до тіста – секрет отримання смачної випічки, передає 24 Канал. Як правильно додавати горілку до тіста і для чого – далі у матеріалі.

Читайте також Щоб не почорніли: мало, хто знає, як правильно зберігати банани

Як горілка впливає на випічку

Горілка слугує ефективним розпушувачем у випічці. Лише ложка цього алкогольного напою підсилює смак тіста, в результаті чого випічка виходить смачнішою. Ця добавка не тільки покращує текстуру булочок, завдяки чому вони ефективніше пропікаються, але й сприяє більш хрусткій скоринці випічки.

Крім того, дріжджове тісто стає помітно пухкішим і повітрянішим, тоді як бездріжджове – набуває легшої консистенції.  

Цей метод також допомагає запобігти висиханню та черствінню, гарантуючи, що випічка буде краще пропікатися і мати рівний вигляд. Деякі господині також обирають коньяк, як альтернативу. 

Як додавати горілку в тісто: 3 основні правила

  1. Додавати горілку треба в тісто, що піднялося, з подальшим додаванням яєць і вершкового масла, перш ніж вводити в суміш борошно.

  2. Горілку у бездріжджове тісто слід додавати під час замішування. Після цього суміші дають відпочити протягом певного часу.

  3. Для випічки необхідна мінімальна кількість горілки – на кожен кілограм тіста рекомендується лише одна столова ложка спирту.

А ви знаєте:  який інгредієнт додати в яєчню, щоб зробити її "пишною".