Дивовижний пляцок з росою – хіт серед десертів: як приготувати "Сльози ангела"

19 листопада 2024, 14:20
Читать новость на русском

Торт "Сльози янгола" є дуже популярним у світі кондитерських виробів. Цей ніжний сирник має унікальну тришарову композицію, що складається з тістової основи, вершково-сирної середини та пишної меренги. Вишуканий смак та елегантна подача зробили його фаворитом серед ласунів.

Через значну кількість крапель, що накопичуються на його поверхні, торт часто називають "сирником з росою" і "сльозами Валенсії". Рецептом ніжного та смачного десерту "Сльози ангела" ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Читайте також Як у дитинстві: готуємо "Горішки" зі згущенкою за бабусиним рецептом

Сирний торт "Сльози ангела"

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 1 (форма 20 сантиметрів)

Інгредієнти: 

для пісочного тіста:
 
– борошно – 110 грамів
– вершкове масло 82% – 70 грамів
– жовток – 1 штука
– цукор – 40 грамів
– сіль – дрібка

для сирного шару: 
– сир – 400 грамів
– жовтки – 2 штуки
– цукор – 60 – 100 грамів
– ванільний цукор – 10 грамів
– сметана 20% – 100 грамів
– манка – 1 столова ложка

для меренги:
– білки – 3 штуки
– цукор – 2 столові ложки
– ванільний цукор – 1 чайна ложка
– сіль – дрібка

Приготування:

  1. Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль. Натріть масло в сухі інгредієнти, вмочуючи його в борошно. Змішайте цукор з жовтком і додайте до масла з борошном, замісіть тісто. 
     
  2. Розкачайте його між двома листами пергаменту у круг і покладіть в холодильник на 10 хвилин. Дістаньте тісто з холодильника, зніміть пергамент і викладіть у форму, формуючи бортики. Поставте в морозилку на 10 хвилин.
     
  3. Для сирної начинки перетріть блендером сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Додайте манку і жовтки й перемішайте до однорідної маси. Вилийте начинку на основу і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів на 35 хвилин.
     
  4. Для меренги збийте білки з сіллю і цукром до стійких піків. Викладіть на сирний шар, формуючи ложкою будь-який рельєф, і випікайте ще 10 хвилин при 160 градусах.
     
  5. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Зніміть миску або каструлю – на торті з'являться чарівні крапельки. Акуратно зніміть форму з торта.

Можна смакувати "Сльози ангела"!

Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати і справжній італійський "Тирамісу".