Все дуже просто: чому бісквіт тріскається або підіймається гіркою – і як не допустити цього
Джерело:
Novosti24Випікання бісквіта може здатися простим, як багато хто вважає, читаючи рецепти. Однак, реальність може бути зовсім іншою. Часто господині постають перед труднощами, коли коржі не підіймаються належним чином, утворюють тріщини або залишаються вологими в центрі.
Хоча така ситуація є прикрою, вона не є нездоланною. Розуміння основних причин цих невдач має вирішальне значення для покращення ситуації. Тож чому бісквіт тріскає, або підіймається гіркою, розповідає Novosti24.
Читайте також Хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день – про ці секрети мовчать
В чому помилки при випіканні бісквіта?
Бісквіт може потріскатися у двох основних випадках:
- він випікається в формі;
- або в тісті є сода, розпушувач, велика кількість масла та цукру.
Експерти рекомендують випікати тісто тонким шаром на деку для досягнення оптимального результату. Для тих, хто віддає перевагу використанню форми, важливо вибирати рецепти, які виключають вищеперелічені інгредієнти. Іншими словами рецептура бісквіта повинна бути класична: борошно, яйця, цукор.
Проблеми можуть бути пов'язані й з тим, що тісто довго відпочивало перед випіканням в духовці – воно просто обвітрилося. Також не варто змащувати боки форми для випікання олією або вершковим маслом.
Враховуючи ці ключові моменти, пекарі можуть досягти бездоганного бісквіта, без тріщин і гірки.
Сподобався лайфхак? Тоді приготуйте бісквіт за цим рецептом – він вийде пишним, й не опадатиме та матиме приємний вигляд.