Коли захотілося гостренького: просто та бюджетно готуємо аджику на зиму
24 жовтня 2024,
16:01
Читать новость на русском
Джерело:
CookingcountyАджика – це надзвичайно смачна та ароматна страва. Секрет рецепта аджики простий – ніяких спецій та оцту, тільки натуральні овочі, часник, гострий перець та сіль.
Смачна аджика, приготовлена вдома своїми руками, повинна бути в міру гострою, тягучою і ароматною. Простим, а головне бюджетним, рецептом аджики поділилися на порталі Cookingcounty.
Читайте також Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі
Рецепт аджики на зиму
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 1 кілограм помідорів
– 1 кілограм червоного перцю
– 1 середня цибулина
– 2 середні моркви
– 1 яблуко
– 3 середніх гострих перці
– 1 зубчик часнику
– сіль до смаку
Приготування:
- Щоб приготувати аджику, помістіть помідори, червоний перець, цибулю і яблука в м'ясорубку (кухонний комбайн і блендер не підійдуть, бо не дадуть потрібної консистенції). Моркву натріть на дрібній тертці, часник та гострий перець подрібніть та роздавіть.
- З'єднайте для приготування аджики всі підготовлені інгредієнти, крім часнику та гострого перцю.
- У каструлі поставте аджику на середній вогонь, доведіть до кипіння часто помішуючи. Коли закипить, скрутіть вогонь і варіть ще 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Через 30 хвилин додайте часник та гострий перець. Ретельно перемішайте та готуйте ще 10 – 15 хвилин. За цей час зайва рідина випарується, і аджика набуде помірно в'язкої консистенції.
- Готову суміш розлийте по стерилізованих банках. Залиште їх вгору дном на кілька годин, потім заберіть аджику в бажане місце. Найкраще зберігати у прохолодному місці.
Поціновувачам гострого сподобається: рецепт перцю чилі від кулінарної блогерки Лілії Цвіт.