Коли захотілося гостренького: просто та бюджетно готуємо аджику на зиму

24 жовтня 2024, 16:01
Читать новость на русском

Джерело:

Cookingcounty

Аджика – це надзвичайно смачна та ароматна страва. Секрет рецепта аджики простий – ніяких спецій та оцту, тільки натуральні овочі, часник, гострий перець та сіль.

Смачна аджика, приготовлена ​​вдома своїми руками, повинна бути в міру гострою, тягучою і ароматною. Простим, а головне бюджетним, рецептом аджики поділилися на порталі Cookingcounty.

Читайте також Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі

Рецепт аджики на зиму

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1 кілограм помідорів
– 1 кілограм червоного перцю
– 1 середня цибулина
– 2 середні моркви
– 1 яблуко
– 3 середніх гострих перці
– 1 зубчик часнику
– сіль до смаку

Приготування:

  1. Щоб приготувати аджику, помістіть помідори, червоний перець, цибулю і яблука в м'ясорубку (кухонний комбайн і блендер не підійдуть, бо не дадуть потрібної консистенції). Моркву натріть на дрібній тертці, часник та гострий перець подрібніть та роздавіть.
     
  2. З'єднайте для приготування аджики всі підготовлені інгредієнти, крім часнику та гострого перцю.
     
  3. У каструлі поставте аджику на середній вогонь, доведіть до кипіння часто помішуючи. Коли закипить, скрутіть вогонь і варіть ще 30 хвилин, періодично помішуючи.
     
  4. Через 30 хвилин додайте часник та гострий перець. Ретельно перемішайте та готуйте ще 10 – 15 хвилин. За цей час зайва рідина випарується, і аджика набуде помірно в'язкої консистенції.
     
  5. Готову суміш розлийте по стерилізованих банках. Залиште їх вгору дном на кілька годин, потім заберіть аджику в бажане місце. Найкраще зберігати у прохолодному місці.

Поціновувачам гострого сподобається:  рецепт перцю чилі від кулінарної блогерки Лілії Цвіт.