Рецепт перцю від кулінарної блогерки Лілії Цвіт обіцяє чудовий смак без будь-якої гіркоти, що зазвичай асоціюється з перцем. Поціновувачам гострого сподобається!
Читайте також Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі
Гострий перець чилі на зиму
- Час: 1 година
- Порції: 10
Інгредієнти:
– перець чилі – 400 грамів
– цибуля – 1 штука
– часник – 3 – 4 зубчики
для маринаду:
– вода – 200 мілілітрів
– оцет 9% – 200 мілілітрів
– цукор – 100 грамів
– сіль – 1 столова ложка з верхом
– перець горошком – 1 чайна ложка
– лавровий лист – 2 штуки
Приготування:
- Помийте перець чилі й відріжте хвостики. Наріжте його досить товстими кружальцями, приблизно 1 сантиметра завтовшки. Очищати від серединок не потрібно.
- Поріжте цибулю тонкими півкільцями. Часник почистьте й поріжте тонкими пластиночками.
- Далі викладіть овочі у банки: на дно кілька шматочків цибулі та часнику, а потім доверху перець.
- Приготуйте маринад: води змішайте в каструлі з оцтом. Додайте цукор, сіль, перець горошком і лаврове листя. Доведіть до кипіння, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. І залийте банки з перцем гарячим маринадом.
Як правильно закрити?
Стерилізувати банки слід в неповній каструлі води, дно якої застелене рушником. Кип'ятити баночки протягом 5 хвилин. Тільки після цього герметично закручувати, й поставити їх вверх дном.
При цьому можна закрутити кришкою негерметично, але тоді маринований перець зберігатиметься в холодильнику до 3 місяців. Якщо ж бажаєте зберігати його не в холодильнику, то такий спосіб не для вас.
Сподобався рецепт? Хрусткі огірочки з банки теж особлива страва – як зробити їх особливо хрусткими?