Рецепт перцю від кулінарної блогерки Лілії Цвіт обіцяє чудовий смак без будь-якої гіркоти, що зазвичай асоціюється з перцем. Поціновувачам гострого сподобається!

Читайте також Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі

Гострий перець чилі на зиму

  • Час: 1 година
  • Порції: 10

Інгредієнти:
– перець чилі – 400 грамів
– цибуля – 1 штука
– часник – 3 – 4 зубчики

для маринаду:
– вода – 200 мілілітрів
– оцет 9% – 200 мілілітрів
– цукор – 100 грамів
– сіль – 1 столова ложка з верхом
– перець горошком – 1 чайна ложка
– лавровий лист – 2 штуки

Приготування:

  1. Помийте перець чилі й відріжте хвостики. Наріжте його досить товстими кружальцями, приблизно 1 сантиметра завтовшки. Очищати від серединок не потрібно.
  2. Поріжте цибулю тонкими півкільцями. Часник почистьте й поріжте тонкими пластиночками.
  3. Далі викладіть овочі у банки: на дно кілька шматочків цибулі та часнику, а потім доверху перець.
  4. Приготуйте маринад: води змішайте в каструлі з оцтом. Додайте цукор, сіль, перець горошком і лаврове листя. Доведіть до кипіння, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. І залийте банки з перцем гарячим маринадом.

Як правильно закрити?

Стерилізувати банки слід в неповній каструлі води, дно якої застелене рушником. Кип'ятити баночки протягом 5 хвилин. Тільки після цього герметично закручувати, й поставити їх вверх дном.

При цьому можна закрутити кришкою негерметично, але тоді маринований перець зберігатиметься в холодильнику до 3 місяців. Якщо ж бажаєте зберігати його не в холодильнику, то такий спосіб не для вас.

Сподобався рецепт? Хрусткі огірочки з банки теж особлива страва – як зробити їх особливо хрусткими?