4 липня,
21:22
Ним насолоджувалися ще наші предки: як приготувати квас з буряка – рецепт крізь століття
Основні тези
- Буряковий квас – це напій, яким насолоджувалися ще наші предки.
- Він потребує лише двох інгредієнтів та приємно здивує смаком.
Цей напій стане розрадою у спекотні літні дні. Тим паче, що це не просто квас, а дотик до нашої історії.
У цьому напої прекрасно все: давня історія, легкість виконання та неповторний смак. 24 Канал пропонує врятувати себе від спеки з рецептом порталу "Автентична Україна".
До теми Навіть діти забудуть про газовану воду: готуємо малиновий квас – насолода у кожному ковтку
Рецепт бурякового квасу
- Час: 3 – 5 днів
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів буряка;
– 200 грамів цукру;
– вода.
Приготування:
- Буряк ретельно вимийте, очистьте від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Заповніть підготовлену банку буряком приблизно на дві третини об’єму.
- Додайте до бурякової маси цукор. За старовинними рецептами можна також покласти кілька житніх сухарів — це пришвидшить процес бродіння.
- Залийте вміст банки охолодженою кип’яченою водою так, щоб вона покрила буряк на кілька сантиметрів.
- Накрийте банку марлею, складеною у кілька шарів, і залиште за кімнатної температури настоюватися на 3 – 5 діб.
- Як тільки з’явиться легка піна на поверхні, це означає, що буряковий квас готовий до вживання.
Смачного!
Перед ним не встоїть ніхто: рецепт класичного американського бургера.