Скільки б не закрили – буде мало: рецепт найсмачнішої кабачкової ікри на зиму

28 жовтня 2024, 16:00
Читать новость на русском

Джерело:

Woman Life

Кабачки можна не тільки смажити чи тушкувати, а й закрити на зиму. В холодні місяці кабачкова ікра буде смачною закускою до будь-яких основних та перших страв. А можна навіть і просто на хліб.

Кожна господиня має в книзі рецептів свій варіант приготування кабачкової ікри. Але такого смачного як цей – точно ні, передає Woman Life.

Читайте також Коли захотілося гостренького: просто та бюджетно готуємо аджику на зиму

Найсмачніша кабачкова ікра на зиму

  • Час: 1 година 
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– кабачки – 3 кілограми
– морква – 1 кілограм
– цибуля – 1 кілограм
– олія
– сіль – 3 – 4 чайні ложки
– чорний мелений перець – 1/3 чайні ложки
– томатна паста – 4 столові ложки
– оцет – 3 столові ложки

Приготування:

  1. Кабачки очистьте та наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на терці, цибулю наріжте дрібними квадратиками. Обжарте разом на олії.
     
  2. Тепер перекладіть у каструлю моркву, цибулю і кабачок. Поставте на вогонь і тушкуйте 20 хвилин з моменту закипання. Заберіть з вогню і перебийте блендером всю масу. 
     
  3. Додайте сіль, перець мелений чорний, оцет і томатну пасту, перемішайте. Знову поставте на вогонь на 20 хвилин.
     
  4. Після цього зніміть ікру з вогню, й розкладіть по стерилізованих банках, закрийте щільно кришками.

Поціновувачам гострого сподобається: рецепт перцю чилі від кулінарної блогерки Лілії Цвіт.