Сім'я оцінить неймовірні ласощі: ідеальний рецепт шоколадного печива нашвидкуруч
Джерело:
UA-VestnikШоколадне печиво продовжує зачаровувати любителів десертів своїм неперевершеним смаком. Ці ласощі можна приготувати як з какао, так і зі шматочками шоколаду.
Цей рецепт з какао – найсмачніше, розсипчасте, ароматне, і зі звичайних продуктів. Приготуйте й ви шоколадне печиво, пропонує UA-Vestnik.
Цікаво Все дуже просто: навіщо французи вмочують круасани в каву
Класичне шоколадне печиво
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 13 – 15 штук
Інгредієнти:
– пшеничне борошно – 180 грамів
– какао – 60 грамів
– яйця – 1 штука
– цукор – 140 грамів
– вершкове масло – 230 грамів
– розпушувач – 1,5 чайної ложки
– дрібка солі
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Також просійте какао-порошок. Всипте до борошна з какао розпушувач і дрібку солі. Змішайте сухі інгредієнти до однорідності. Відставте миску з ними вбік і займіться рідкими.
- Розм'якшене масло розділіть навпіл, і одну частину розтопіть. Остудіть його до теплого стану. Іншу частину масла збийте міксером на середніх обертах. Коли воно стане пишним, всипте порціями цукор. Збивайте масло з цукром до однорідної кремової маси.
- Потім влийте у збиту масу розтоплене масло та яйце. Збийте все до однорідності.
- Всипте в масляну суміш сухі інгредієнти. Ложкою перемішайте продукти до однорідної консистенції. Воно має вийти не рідким, але й не дуже густим, руками ліпити з нього не вийде.
- Деко застеліть папером для випікання. За допомогою ложки для морозива викладіть тісто у вигляді грудочок на достатній відстані один від одного – печиво сильно зросте при випіканні. Ідеальним буде розмір із волоський горіх.
- Випікайте печиво в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Воно має залишитися м'яким при легкому натисканні – не тримайте його довше у духовці, одразу виймайте, інакше затвердіє. Після остигання печиво стане розсипчастим.
Якщо хочете, щоб печиво було ще шоколаднішим, можете перед випіканням у тісто додати шматочки шоколаду. Вони зроблять смак ще насиченішим!
А ви знали? Часто бісквіт не підіймаються належним чином, утворюються тріщини або залишаються вологими в центрі – чому так відбувається.