Пиріг з качкою та ароматним соусом: готуємо за рецептом відомого ресторатора

24 жовтня 2024, 20:18
Читать новость на русском

Качка – особливий інгредієнт, який здатен перетворити буденну вечерю на гастрономічну насолоду. Пиріг із качкою поєднує в собі насичений смак ніжного м'яса та хрустку скоринку з тіста.

Комбінація соковитого качиного м’яса, пікантного соусу і ніжних овочів створює просто вибух смаку. Цим рецептом поділився на своїй сторінці у TikTok відомий ресторатор Міша Кацурін. Така страва – справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати!

До теми Буріто з куркою та овочевою сальсою: готуємо за рецептом від Міші Кацуріна

Пиріг з качкою

  • Час: 3 години
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 150 грамів бездріжджового листкового тіста;
– 2 качині ніжки;
– 1 цибулина;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 гілочка розмарину;
– сіль і перець – до смаку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 морквина;
– 1 лавровий лист;
– 2 столові ложки соусу Hoisin;
– 2 пера зеленої цибулі;
– 10 грамів кореня імбиру;
– 1 яйце (жовток);
– 100 грамів вершкового масла;
– 2 шампіньйони.

Як приготувати пиріг з качкою: перегляньте відео

Приготування:

  1. Зріжте жир з качиних ніжок і розтопіть його на пательні. Обсмажте ніжки у витопленому жирі по 2 – 3 хвилини з кожної сторони, після чого складіть їх у глибоку ємність.
  2. На тій самій пательні обсмажте цибулю, часник, моркву та імбир до м'якості, після чого додайте ці овочі до качки. Додайте розмарин, лавровий лист, сіль, перець та залийте все водою. Накрийте кришкою і тушкуйте м'ясо в духовці при 180 градусах впродовж 1,5 – 2 годин.
  3. Коли качка буде готова, зніміть м'ясо з кісток. Додайте до м’яса соус Hoisin, нарізану зелену цибулю, сіль, перець і трохи бульйону від тушкованої качки. Сформуйте з м'яса півсферу та поставте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Розкачайте листкове тісто, сформуйте з нього пиріг, накладіть м'ясну начинку всередину. Змастіть пиріг збитим жовтком та запікайте в духовці при 180 градусах протягом 16 хвилин, поки не утвориться золотиста скоринка.
  5. Поки пиріг запікається, приготуйте соус. На пательні обсмажте на оливковій олії шампіньйони, додайте качиний бульйон і варіть, поки рідина не зменшиться наполовину. Процідіть соус через сито, додайте соус Hoisin і вершкове масло, тушкуйте до загустіння ще 10 хвилин.
  6. Подавайте пиріг разом із гарячим соусом, насолоджуючись кожним шматочком цієї неймовірної страви.

Чи можливо приготувати майонез вдома: рецепт від Ектора.