Пиріг з качкою та ароматним соусом: готуємо за рецептом відомого ресторатора
Джерело:
ТікТок Міша КацурінКачка – особливий інгредієнт, який здатен перетворити буденну вечерю на гастрономічну насолоду. Пиріг із качкою поєднує в собі насичений смак ніжного м'яса та хрустку скоринку з тіста.
Комбінація соковитого качиного м’яса, пікантного соусу і ніжних овочів створює просто вибух смаку. Цим рецептом поділився на своїй сторінці у TikTok відомий ресторатор Міша Кацурін. Така страва – справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати!
До теми Буріто з куркою та овочевою сальсою: готуємо за рецептом від Міші Кацуріна
Пиріг з качкою
- Час: 3 години
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 150 грамів бездріжджового листкового тіста;
– 2 качині ніжки;
– 1 цибулина;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 гілочка розмарину;
– сіль і перець – до смаку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 морквина;
– 1 лавровий лист;
– 2 столові ложки соусу Hoisin;
– 2 пера зеленої цибулі;
– 10 грамів кореня імбиру;
– 1 яйце (жовток);
– 100 грамів вершкового масла;
– 2 шампіньйони.
Як приготувати пиріг з качкою: перегляньте відео
Приготування:
- Зріжте жир з качиних ніжок і розтопіть його на пательні. Обсмажте ніжки у витопленому жирі по 2 – 3 хвилини з кожної сторони, після чого складіть їх у глибоку ємність.
- На тій самій пательні обсмажте цибулю, часник, моркву та імбир до м'якості, після чого додайте ці овочі до качки. Додайте розмарин, лавровий лист, сіль, перець та залийте все водою. Накрийте кришкою і тушкуйте м'ясо в духовці при 180 градусах впродовж 1,5 – 2 годин.
- Коли качка буде готова, зніміть м'ясо з кісток. Додайте до м’яса соус Hoisin, нарізану зелену цибулю, сіль, перець і трохи бульйону від тушкованої качки. Сформуйте з м'яса півсферу та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Розкачайте листкове тісто, сформуйте з нього пиріг, накладіть м'ясну начинку всередину. Змастіть пиріг збитим жовтком та запікайте в духовці при 180 градусах протягом 16 хвилин, поки не утвориться золотиста скоринка.
- Поки пиріг запікається, приготуйте соус. На пательні обсмажте на оливковій олії шампіньйони, додайте качиний бульйон і варіть, поки рідина не зменшиться наполовину. Процідіть соус через сито, додайте соус Hoisin і вершкове масло, тушкуйте до загустіння ще 10 хвилин.
- Подавайте пиріг разом із гарячим соусом, насолоджуючись кожним шматочком цієї неймовірної страви.
Чи можливо приготувати майонез вдома: рецепт від Ектора.