Соковита і зі скоринкою: такої смаженої грудки ви ще не куштували – всього 15 хвилин і готово

22 жовтня 2024, 14:10
Читать новость на русском

Багато господинь намагаються досягти ідеальної соковитої курячої грудки. Але часто в результаті – м'ясо пересушується й не виправдовує очікувань на смачну трапезу.

При правильному приготуванні ця частина курки може стати улюбленою. Цей рецепт не тільки швидкий і простий, але й створює чудову скоринку, якої не вдасться досягти при традиційному запіканні в духовці, передає Budgetbytes.

Читайте також Про класичний "крабовий" і не згадаєте: з крабових паличок можна приготувати ще один салат

Рецепт курячої грудки на сковороді

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти: 
– 2 грудки без шкіри та кісток
– 2 чайні ложки приправи для стейка
– 1/2 чайної ложки копченої паприки
– 1/2 чайної ложки солодкої паприки
– сіль до смаку
– 1 столова ложка олії
– 1 столова ложка вершкового масла

Приготування:

  1. Змішайте приправи з сіллю та рясно покрийте ними курку.
     
  2. Додайте олію у велику сковороду та нагрійте на середньому вогні. Після того, як олія нагріється, розподіліть її по всій сковороді та викладіть на неї курку.
     
  3. Готуйте грудку 8 хвилин, не перевертаючи. Потім переверніть курку й обсмажте з іншого боку, щоб вона добре підрум'янилася і пропеклася.
     
  4. Щоб курка вийшла дуже соковитою, додайте на сковороду столову ложку масла, дайте йому розтанути, потім кілька разів переверніть її, щоб вона вкрилася розтопленим маслом.
     
  5. Перекладіть курку на чисту дошку і дайте відпочити протягом 5 хвилин перед нарізкою і подачею на стіл.

Смачного!

Сподобався рецепт? Український ресторатор Володимир Ярославський розповів, як смачно приготувати свинину в духовці.