Запечений свинячий бочок: рецепт смачної м'ясної закуски, яка вже скоро буде на всіх столах

21 жовтня 2024, 18:00
Читать новость на русском

Аромат м'яса, запеченого в духовці, завжди викликає справжнє захоплення. Чи є щось краще, ніж соковита, ніжна та ароматна свинина, яку ви готуєте власноруч?

Український ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом саме такої м'ясної закуски. Як смачно приготувати свинину в духовці, він розповів у своєму інстаграмі.

Читайте також Ідеально в холодні дні – смачно солимо скумбрію: простий рецепт апетитної рибки

Рецепт запеченого свинячого бочка

  • Час: 2,5 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 2 кілограми грудинки зі шкірою
– 2 пачки спецій до сала
– 1 пачка прованських трав
– 1 головка часнику
– 4 гілочки розмарину
– 1/2 чайної ложки солі
– 2 столових ложки олії

Як запекти свинину: дивіться відео

Приготування:

  1. Часник із розмарином добре подрібніть у ступці із сіллю або перебийте блендером.
     
  2. Шмат свинини розпластуйте, формуючи прямокутний шматок для рулету. З короткого боку довгим ножем розріжте наполовину товщини, але не до самого кінця.
     
  3. Натріть м'ясо часником і спеціями разом з олією. Згорніть щільно шматок і зв'яжіть кулінарною ниткою. Бажано, щоб м'ясо постояло в холодильнику під плівкою хоча б 6 – 8 годин, а краще добу.
     
  4. Дістаньте м'ясо з холодильника заздалегідь, загорніть у пергамент, а потім у фольгу, щоб воно щільно було закрито. Запікайте 2,5 години при температурі 180 градусів першу годину і 150 градусів наступні півтори.
     
  5. Відкрийте шматок і поставте зарум'янюватися ще на пів години за температури 190 – 200 градусів, періодично змащуючи жиром, поки не утвориться хрустка скоринка з бульбашками.

Смачного!

Спробуйте приготувати й це. Пава з "Мастер Шеф" поділився простим рецептом соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.