М'ясо скумбрії ніжне і дуже смачне, тому добре поєднується з іншими стравами, салатами, картоплею і може подаватися до столу, як самостійний гарнір. Як швидко та смачно засолити скумбрію, розповідає ProstoWay.

Спробуйте це Простіше, ніж здається: як приготувати ресторанну страву "Тартар" вдома не за всі гроші світу

Рецепт малосоленої скумбрії

  • Час: 20 хвилин на приготування, 1 доба – маринування
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– скумбрія – 1 штука
– лаврове листя – 2 штука
– сіль – 3 чайні ложки
– коріандр – 1/3 чайної ложки
– вода – 0,2 літра
– олія – 1 столова ложка
– оцет – 1 столова ложка
– перець горошком – 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Почніть з приготування маринаду. В каструлю покладіть цукор, сіль, лаврове листя, перець горошком, ще можна додати 2 духмяних перці горошком, коріандр.
  2. Влийте воду та доведіть все до кипіння. Проваріть 2 хвилини, щоб все розчинилося. В останню чергу влийте олію та оцет.
  3. Рибу почистьте – відріжте голову та плавці. Наріжте порційними шматками. Далі наріжте і цибулю.
  4. Складіть рибу та цибулю в банку. Залийте охолодженим маринадом. Поставте на маринування в холодильник на добу, для кращого ефекту – на 2 – 3 дні. Смачного!

Також цікаво: як приготувати тушковану капусту так, щоб страва була на висоті.