"Шуба" у рулеті: рецепт класичного салату по-новому

25 жовтня 2024, 12:51
Читать новость на русском

Джерело:

shuba

Салат "Оселедець під шубою" залишається чи не найпопулярнішою стравою в українських домівках, особливо під час святкування Нового року. Протягом десятиліть він є улюбленою традицією, яку сім'ї незмінно дотримуються щороку у ніч на 31 грудня.

Але не всі знають, що можна дещо відійти від традиційного рецепта, й поекспериментувати. Як по-новому приготувати салат "Шуба", розповідає shuba

Читайте також Це псує салат: які помилки найчастіше роблять господині при приготуванні "Олів'є"

Салат "Шуба" у рулеті

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– буряк – 3 
– морква – 3 
– картопля – 3 
– яйця курячі – 3 
– оселедець, філе – 3 
– цибуля жовта ріпчаста – 1 
– майонез 72% – 200 грамів 
– сіль до смаку

Приготування:

  1. Зваріть овочі, дайте їм вистигнути та почистьте. Яйця зваріть і почистьте.
     
  2. Філе оселедця поріжте кубиками. Цибулю почистьте і подрібніть.
     
  3. На столі розстеліть харчову плівку, на її поверхню натріть буряк, рівномірно розподіліть по поверхні та сформуйте з нього прямокутник, змастіть майонезом. На буряк натріть моркву, потім картоплю і яйця. Усі шари перемащуйте майонезом і підсолюйте.
     
  4. Поверх овочів розкладіть шматочки оселедця і цибулі й знову змастіть майонезом.
     
  5. Потім підійміть один край плівки та обережно загорніть салат рулетом. Покладіть у холодильник на 2 – 3 години. Перед подачею акуратно зніміть з рулету плівку, викладіть на овальне блюдо і наріжте широкими скибками.

Цікаво:  як приготувати японський салат з крабових паличок, що стане найсмачнішою альтернативою класичного "Крабового".