"Шуба" у рулеті: рецепт класичного салату по-новому
Джерело:
shubaСалат "Оселедець під шубою" залишається чи не найпопулярнішою стравою в українських домівках, особливо під час святкування Нового року. Протягом десятиліть він є улюбленою традицією, яку сім'ї незмінно дотримуються щороку у ніч на 31 грудня.
Але не всі знають, що можна дещо відійти від традиційного рецепта, й поекспериментувати. Як по-новому приготувати салат "Шуба", розповідає shuba.
Читайте також Це псує салат: які помилки найчастіше роблять господині при приготуванні "Олів'є"
Салат "Шуба" у рулеті
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– буряк – 3
– морква – 3
– картопля – 3
– яйця курячі – 3
– оселедець, філе – 3
– цибуля жовта ріпчаста – 1
– майонез 72% – 200 грамів
– сіль до смаку
Приготування:
- Зваріть овочі, дайте їм вистигнути та почистьте. Яйця зваріть і почистьте.
- Філе оселедця поріжте кубиками. Цибулю почистьте і подрібніть.
- На столі розстеліть харчову плівку, на її поверхню натріть буряк, рівномірно розподіліть по поверхні та сформуйте з нього прямокутник, змастіть майонезом. На буряк натріть моркву, потім картоплю і яйця. Усі шари перемащуйте майонезом і підсолюйте.
- Поверх овочів розкладіть шматочки оселедця і цибулі й знову змастіть майонезом.
- Потім підійміть один край плівки та обережно загорніть салат рулетом. Покладіть у холодильник на 2 – 3 години. Перед подачею акуратно зніміть з рулету плівку, викладіть на овальне блюдо і наріжте широкими скибками.
Цікаво: як приготувати японський салат з крабових паличок, що стане найсмачнішою альтернативою класичного "Крабового".