Якщо "Олів'є" і "Шуба" вже набридли: 3 оригінальні салати, які мають бути на столі на Новий рік
У Новий рік сім'я готується накрити на стіл безліч улюблених страв, серед яких салати посідають чільне місце. Хоча традиційні фаворити, такі як "олів'є" та "шуба", залишаються популярними, все більше людей шукають щось новеньке, але не менш смачне.
Якщо ви теж в пошуках небанальних рецептів, то ця добірка новорічних салатів від 24 Каналу – стане в пригоді. Ці 3 оригінальні салати здивують кожного гостя за новорічним столом!
Читайте також Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне "Олів'є" смачнішим
3 салати, які мають на Новий рік бути на столі
- Салат "Гранатовий браслет"
Інгредієнти:
– куряче філе – 300 грамів
– картопля – 2 штуки
– буряк – 2 штуки
– морква – 2 штуки
– цибуля ріпчаста – 1 штука
– гранат – 1 – 2 штуки
– майонез – на смак
Приготування:
- Зваріть курячу грудку, картоплю, буряк і моркву. Обсмажте на рослинній олії цибулю. Після цього натріть всі овочі на тертці, а м'ясо наріжте дрібними кубиками.
- Візьміть велику тарілку і поставте в центрі склянку. Навколо неї викладіть шар картоплі та змастіть його майонезом. Потім черга курки, і знову майонез. Третій шар за цибулею, а четвертий – за морквою. Знову майонез і трохи солі. П'ятим шаром викладіть буряк і майонез.
- Після того, як сформуєте салат, очистьте гранат і щедро посипте ним "коло". Тоді поставте "Гранатовий браслет" в холодильник хоча б на 2 години. Перед подачею не забудьте забрати склянку з тарілки.
Готово!
- Салат "Ялинка" з ківі
Інгредієнти:
– куряче філе – 200 грамів
– яйця – 4 штуки
– яблука кисло-солодкі – 1 велике
– ківі – 3 штуки
– твердий сир – 100 грамів
– майонез – на смак
– свіжі ягоди для прикраси
- Зваріть куряче філе в солоній воді до готовності, а яйця відваріть круто.
- Курку дрібно наріжте, яйця, сир та очищені яблука натріть на тертці, моркву по-корейськи відіжміть від рідини, а ківі наріжте тонким півколом.
Салат "Ялинка" з ківі / Фото Shutterstock
- На овальній тарілці викладіть салат шарами у формі трикутника. Черговість шарів така: курка, морква по-корейськи, майонез, яйця, майонез, яблука, майонез, тертий сир, ківі. Боки салату також закрийте ківі.
- Поставте в холодильник настоюватися на 1 годину. Перед подачею прикрасьте салат ягодами.
Ваша "Ялинка" з ківі готова!
- Салат з крабовими паличками та червоною рибою
Інгредієнти:
– пекінська капуста – 1/2 штуки
– крабові палички – 200 грамів
– яйця – 3 штуки
– огірок – 1 штука
– твердий сир – 150 грамів
– малосолена червона риба для прикраси
Крабові палички ТМ "Водний Світ" – вибір №1 для справжніх гурманів. Їхній ніжний смак і висока якість підтверджені 22 роками успіху на ринку морепродуктів. Додайте ці палички до своїх улюблених салатів чи закусок і насолоджуйтеся довершеним смаком кожного дня.
Приготування:
- Збирайте салат шарами в роз'ємній формі-кільці або салатнику з високими бортами.
- Послідовність така: подрібніть пекінську капусту – майонез, наріжте кружальцями крабові палички – майонез, натріть на дрібній тертці варені яйця – майонез, наріжте соломкою огірок – майонез, натріть на великій тертці сир – майонез.
- Коли кожен шар готовий – наріжте шматочками червону рибу. Нею прикрасьте салат, за бажанням можна посипати сезамом чи міксом насіння.
Смачного!
Сподобалися рецепти? Тоді ловіть ще рецепт легендарного салату "Білочка".