Як приготувати грибну юшку з шампіньйонів: покроковий рецепт з вершками

29 листопада 2024, 00:45
Читать новость на русском

Грибна юшка – це завжди про тепло, затишок і неймовірний аромат. Її ніжний вершковий смак і насичений грибний аромат здатні подарувати справжню насолоду навіть у найхолодніші та темні дні.

Ця страва підходить як для сімейного обіду, так і для особливих моментів. Як її легко приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.

Цікаво Цей трюк використовувала ваша бабуся: як правильно смажити цибулю

Юшка з шампіньйонами

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 450 грамів шампіньйонів;
– 1 цибулина;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 1 столова ложка вершкового масла;
– 2 морквини;
– 5 картоплин;
– 2 літри бульйону;
– 2 столові ложки подрібненого кропу;
– 200 мілілітрів 18% вершків для супів і соусів;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Промийте гриби та наріжте їх на шматочки.
  2. Наріжте цибулю кубиками і обсмажте її на олії в каструлі, періодично помішуючи.
  3. Додайте очищену та нарізану кубиками моркву, перемішайте і смажте приблизно 3 – 4 хвилини.
  4. Додайте вершкове масло та очищену нарізану кубиками картоплю.
  5. Продовжуйте смажити приблизно 2 – 3 хвилини, періодично помішуючи.
  6. Влийте гарячий бульйон і доведіть до кипіння.
  7. Через 10 хвилин варіння додайте нарізані гриби та знову доведіть до кипіння.
  8. Варіть юшку близько 10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Приправте сіллю та перцем до смаку.
  9. Додайте нарізаний кріп, зменшіть вогонь до мінімуму та влийте вершки, попередньо приправлені.
  10. Злегка нагрійте юшку, потім зніміть із вогню.

Особливі страви: що приготувати на Святвечір