Як приготувати грибну юшку з шампіньйонів: покроковий рецепт з вершками
Грибна юшка – це завжди про тепло, затишок і неймовірний аромат. Її ніжний вершковий смак і насичений грибний аромат здатні подарувати справжню насолоду навіть у найхолодніші та темні дні.
Ця страва підходить як для сімейного обіду, так і для особливих моментів. Як її легко приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.
Цікаво Цей трюк використовувала ваша бабуся: як правильно смажити цибулю
Юшка з шампіньйонами
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 450 грамів шампіньйонів;
– 1 цибулина;
– 2 столові ложки рослинної олії;
– 1 столова ложка вершкового масла;
– 2 морквини;
– 5 картоплин;
– 2 літри бульйону;
– 2 столові ложки подрібненого кропу;
– 200 мілілітрів 18% вершків для супів і соусів;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.
Приготування:
- Промийте гриби та наріжте їх на шматочки.
- Наріжте цибулю кубиками і обсмажте її на олії в каструлі, періодично помішуючи.
- Додайте очищену та нарізану кубиками моркву, перемішайте і смажте приблизно 3 – 4 хвилини.
- Додайте вершкове масло та очищену нарізану кубиками картоплю.
- Продовжуйте смажити приблизно 2 – 3 хвилини, періодично помішуючи.
- Влийте гарячий бульйон і доведіть до кипіння.
- Через 10 хвилин варіння додайте нарізані гриби та знову доведіть до кипіння.
- Варіть юшку близько 10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Приправте сіллю та перцем до смаку.
- Додайте нарізаний кріп, зменшіть вогонь до мінімуму та влийте вершки, попередньо приправлені.
- Злегка нагрійте юшку, потім зніміть із вогню.
Особливі страви: що приготувати на Святвечір.