Смачні ідеї з "Водним Світом": готуємо особливі страви з морепродуктами

29 листопада 2024, 10:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Морепродукти додають святковості будь-якому столу. Їхній вишуканий смак і універсальність дозволяють створювати кулінарні шедеври, які здивують навіть найвибагливіших гостей.

Кожна страва з морепродуктами здатна стати справжньою прикрасою свята, зазначає Смачно 24. Незалежно від того, що ви оберете – пасту, мідії чи японські тако – результат перевершить очікування.

До теми Від суші вафель до крабових квітів: що приготувати зі "Сніжного краба"

Довершений смак страв із морепродуктами "Водний Світ"

Проте для того, щоб насолодитися дарами моря повною мірою, важливо обирати якісні та надійні інгредієнти. І тут беззаперечним фаворитом є продукція ТМ "Водний Світ".

Кожного разу, обираючи бренд "Водний Світ", страви отримують бездоганний смак. З цією продукцією здивувати близьких особливою вечерею просто, при цьому куховарити буде легко і без турбот.

Морепродукти ТМ "Водний Світ" чудово підходять як для новачків на кухні, так і для досвідчених кулінарів, адже це не просто інгредієнти, а символ довіри та професійного підходу до виробництва. А які цікаві рецепти допоможуть створити справжні кулінарні шедеври, розповідаємо далі.

Паста з морським коктейлем

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Така апетитна вечеря / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 180 грамів морського коктейлю по-середземноморськи ТМ "Водний Світ";
– 150 грамів спагеті;
– 2 яєчні жовтки;
– 50 грамів пармезану;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка подрібненої петрушки;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Додайте до жовтків оливкову олію, посоліть і поперчіть до смаку.
  2. Додайте подрібнений часник, натертий пармезан і дрібно нарізану петрушку.
  3. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
  4. Відваріть спагеті до стану аль денте і змішайте їх із підготовленим яєчним соусом, щоб він рівномірно вкрив пасту.
  5. Додайте морський коктейль по-середземноморськи, зверху посипте натертим пармезаном та одразу подавайте до столу.

Мідії в мушлях

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 2

Яка це смакота / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 450 грамів мідій в мушлях варено-морожених у власному соку ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів консервованих помідорів чері;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки;
– перець чилі до смаку.

Приготування:

  1. Розморозьте мідії, зберігаючи рідину, яка утвориться.
  2. Подрібніть часник і наріжте петрушку.
  3. У великій глибокій сковороді або каструлі нагрійте оливкову олію на середньому вогні.
  4. Додайте часник і обсмажте його до золотистого кольору.
  5. Додайте консервовані помідори та тушкуйте їх на середньому вогні близько 10 хвилин, поки соус не стане ароматним.
  6. Влийте рідину з-під мідій, додайте подрібнений перець чилі – його кількість регулюйте залежно від бажаної гостроти страви.
  7. Викладіть мідії в сковороду із соусом, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 5 – 7 хвилин, поки вони не прогріються.
  8. Посипте готову страву свіжою петрушкою, щоб додати їй приємного аромату та свіжої нотки.
  9. Подавайте мідії гарячими разом зі свіжим та хрустким хлібом, який чудово поєднається з ароматним соусом.

Тако в японському стилі з морепродуктами

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 2

Як приготувати неймовірну страву з морепродуктами / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 400 грамів варено-морожених креветок ТМ "Водний Світ";
– 1 манго;
– 1 авокадо;
– 2 листки норі;
– 50 грамів червоної цибулі (половина середньої цибулини);
– 1 столова ложка подрібненої петрушки;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 яйце;
– 50 грамів борошна;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. Наріжте манго та авокадо кубиками.
  2. Додайте до них подрібнену червону цибулю, петрушку та очищені креветки.
  3. Заправте все оливковою олією та ретельно перемішайте.
  4. З листків норі виріжте кола, як на відео.
  5. Обваляйте їх у клярі, приготованому з борошна та яйця, після чого обсмажте в розігрітій олії з обох боків до золотистого кольору.
  6. Дайте норі трохи вистигнути, а потім сформуйте тако, наповнивши їх підготовленою начинкою.

Морський лінивий бургер

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2

У цього смаколика особливий вигляд та смак / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 220 грамів крабових паличок ТМ "Водний Світ";
– 2 столові ложки майонезу;
– 150 грамів круглого рису (для суші або іншого клейкого рису);
– 2 листки норі;
– 1 авокадо;
– 100 грамів крем-сиру;
– соєвий соус для подачі.

Приготування:

  1. Наріжте крабові палички соломкою, додайте майонез і обережно перемішайте.
  2. Відваріть рис для суші або будь-який інший круглий рис. Важливо, щоб він був клейким і добре тримав форму.
  3. Листок норі візуально поділіть на 4 квадрати. Розріжте навпіл до середини. На перший квадрат викладіть трохи рису та розрівняйте.
  4. На наступний квадрат покладіть крабові палички, далі – шматочки авокадо, а потім – крем-сир.
  5. Загорніть усе так, як показано на відео. Також норі можна загорнути у конус.