Кожна страва з морепродуктами здатна стати справжньою прикрасою свята, зазначає Смачно 24. Незалежно від того, що ви оберете – пасту, мідії чи японські тако – результат перевершить очікування.
До теми Від суші вафель до крабових квітів: що приготувати зі "Сніжного краба"
Довершений смак страв із морепродуктами "Водний Світ"
Проте для того, щоб насолодитися дарами моря повною мірою, важливо обирати якісні та надійні інгредієнти. І тут беззаперечним фаворитом є продукція ТМ "Водний Світ".
Кожного разу, обираючи бренд "Водний Світ", страви отримують бездоганний смак. З цією продукцією здивувати близьких особливою вечерею просто, при цьому куховарити буде легко і без турбот.
Морепродукти ТМ "Водний Світ" чудово підходять як для новачків на кухні, так і для досвідчених кулінарів, адже це не просто інгредієнти, а символ довіри та професійного підходу до виробництва. А які цікаві рецепти допоможуть створити справжні кулінарні шедеври, розповідаємо далі.
Паста з морським коктейлем
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Така апетитна вечеря / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 180 грамів морського коктейлю по-середземноморськи ТМ "Водний Світ";
– 150 грамів спагеті;
– 2 яєчні жовтки;
– 50 грамів пармезану;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка подрібненої петрушки;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Додайте до жовтків оливкову олію, посоліть і поперчіть до смаку.
- Додайте подрібнений часник, натертий пармезан і дрібно нарізану петрушку.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
- Відваріть спагеті до стану аль денте і змішайте їх із підготовленим яєчним соусом, щоб він рівномірно вкрив пасту.
- Додайте морський коктейль по-середземноморськи, зверху посипте натертим пармезаном та одразу подавайте до столу.
Мідії в мушлях
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 2
Яка це смакота / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 450 грамів мідій в мушлях варено-морожених у власному соку ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів консервованих помідорів чері;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки;
– перець чилі до смаку.
Приготування:
- Розморозьте мідії, зберігаючи рідину, яка утвориться.
- Подрібніть часник і наріжте петрушку.
- У великій глибокій сковороді або каструлі нагрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додайте часник і обсмажте його до золотистого кольору.
- Додайте консервовані помідори та тушкуйте їх на середньому вогні близько 10 хвилин, поки соус не стане ароматним.
- Влийте рідину з-під мідій, додайте подрібнений перець чилі – його кількість регулюйте залежно від бажаної гостроти страви.
- Викладіть мідії в сковороду із соусом, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 5 – 7 хвилин, поки вони не прогріються.
- Посипте готову страву свіжою петрушкою, щоб додати їй приємного аромату та свіжої нотки.
- Подавайте мідії гарячими разом зі свіжим та хрустким хлібом, який чудово поєднається з ароматним соусом.
Тако в японському стилі з морепродуктами
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 2
Як приготувати неймовірну страву з морепродуктами / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 400 грамів варено-морожених креветок ТМ "Водний Світ";
– 1 манго;
– 1 авокадо;
– 2 листки норі;
– 50 грамів червоної цибулі (половина середньої цибулини);
– 1 столова ложка подрібненої петрушки;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 яйце;
– 50 грамів борошна;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Наріжте манго та авокадо кубиками.
- Додайте до них подрібнену червону цибулю, петрушку та очищені креветки.
- Заправте все оливковою олією та ретельно перемішайте.
- З листків норі виріжте кола, як на відео.
- Обваляйте їх у клярі, приготованому з борошна та яйця, після чого обсмажте в розігрітій олії з обох боків до золотистого кольору.
- Дайте норі трохи вистигнути, а потім сформуйте тако, наповнивши їх підготовленою начинкою.
Морський лінивий бургер
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
У цього смаколика особливий вигляд та смак / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 220 грамів крабових паличок ТМ "Водний Світ";
– 2 столові ложки майонезу;
– 150 грамів круглого рису (для суші або іншого клейкого рису);
– 2 листки норі;
– 1 авокадо;
– 100 грамів крем-сиру;
– соєвий соус для подачі.
Приготування:
- Наріжте крабові палички соломкою, додайте майонез і обережно перемішайте.
- Відваріть рис для суші або будь-який інший круглий рис. Важливо, щоб він був клейким і добре тримав форму.
- Листок норі візуально поділіть на 4 квадрати. Розріжте навпіл до середини. На перший квадрат викладіть трохи рису та розрівняйте.
- На наступний квадрат покладіть крабові палички, далі – шматочки авокадо, а потім – крем-сир.
- Загорніть усе так, як показано на відео. Також норі можна загорнути у конус.