Створіть Італію на власній кухні: простий рецепт "Тирамісу", що тане в роті

14 листопада 2024, 12:31
Читать новость на русском

Тирамісу – легкий і повітряний десерт родом з Італії. Його назва перекладається як "підійми мене" – і вона якнайкраще описує цей ніжний за текстурою смаколик, що тане в роті.

Завдяки неперевершеному поєднанню смаків і текстур, тирамісу продовжує зачаровувати любителів десертів по всьому світу. І приготувати його можна в домашніх умовах. Рецептом домашнього тирамісу ділиться 24 Канал з посиланням на shuba.

Читайте також Як у дитинстві: готуємо "Горішки" зі згущенкою за бабусиним рецептом

Як приготувати класичне "Тирамісу" вдома

  • Час: 30 хвилин 
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– сир маскарпоне – 500 грамів 
– яйце – 6 штук 
– печиво савоярді – 20 штук 
– кава еспресо – 300 мілілітрів
– цукор – 150 грамів 
– какао – 2 столові ложки

Приготування:

  1. Зваріть міцну каву еспресо, дайте охолонути.
     
  2. Відділіть жовтки від білків, збийте жовтки з цукром, допоки маса не стане білою. Додайте сир маскарпоне, змішайте до однорідності.
     
  3. Збийте білки з дрібкою солі до міцних піків. Додайте білки до суміші жовтків та маскарпоне, обережно перемішайте крем до однорідності.
     
  4. Кожну паличку печива савоярді занурте в еспресо приблизно на 2 секунди з кожного боку. Просочені палички викладіть на дно форми для десерту в один шар.
     
  5. Покрийте печиво шаром вершкового крему. Далі знову просочіть палички савоярді кавою та викладіть поверх крему. Зверху змажте кремом, що залишився.
     
  6. Поставте десерт у холодильник на 5 – 8 годин або на ніч. Перед подачею посипте десерт какао.

"Тирамісу" готове – смачного!

Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати торт з печива зі сметаною та згущеним молоком – його не треба пекти.