Все простіше, ніж здається: готуємо вдома знамените "Пташине молоко", що танутиме в роті

4 листопада 2024, 15:57
Читать новость на русском

Повітряні суфле, вкриті щедрим шаром насиченої глазурі, підкорюють смакові рецептори як дорослих, так і дітей. У той час як сучасні кондитерські пропонують широкий вибір варіацій "Пташиного молока", ніщо не зрівняється з домашніми ласощами

24 Канал з посиланням на USETI пропонує вам спробувати рецепт торта "Пташине молоко", за яким у вас точно все вийде з першого разу. Нумо готувати!

Читайте також Від них просто зірве дах: рецепт повітряних мафінів "Рафаелло", які набагато кращі за цукерки

Як приготувати "Пташине молоко" вдома

  • Час: 30 хвилин на приготування (8 годин – застигання)
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– масло – 80 грамів
– згущене молоко – 40 грамів
– вода – 100 мілілітрів
– цукор – 120 грамів
– желатин – 8 грамів
– білки – 4 штуки
– темний шоколад – 200 грамів
– олія – 3 столові ложки
– дрібка солі

Приготування:

  1. Форму, в якій буде формувати десерт, викладіть харчовою плівкою. Далі переходьте до приготування десерту.
     
  2. Масло збийте разом зі згущеним молоком. Окремо збийте білки з дрібкою солі, але до м'яких піків.
     
  3. В каструлі з'єднайте цукор, воду та желатин. Доведіть масу до кипіння та варіть протягом 5 хвилин.
     
  4. Сироп тонкою цівкою влийте в білки, але в цей момент безперервно збивайте їх міксером. Додайте масло та згущене молоко.
     
  5. Суфле готове, тож його можна переливати в форму. Відправте в холодильник на 8 годин. Готовий десерт варто залити розтопленим шоколадом – так ще смачніше!

Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати торт "Червоний оксамит" за рецептом Мері Беррі.