Все простіше, ніж здається: готуємо вдома знамените "Пташине молоко", що танутиме в роті
Повітряні суфле, вкриті щедрим шаром насиченої глазурі, підкорюють смакові рецептори як дорослих, так і дітей. У той час як сучасні кондитерські пропонують широкий вибір варіацій "Пташиного молока", ніщо не зрівняється з домашніми ласощами
24 Канал з посиланням на USETI пропонує вам спробувати рецепт торта "Пташине молоко", за яким у вас точно все вийде з першого разу. Нумо готувати!
Читайте також Від них просто зірве дах: рецепт повітряних мафінів "Рафаелло", які набагато кращі за цукерки
Як приготувати "Пташине молоко" вдома
- Час: 30 хвилин на приготування (8 годин – застигання)
- Порції: 1
Інгредієнти:
– масло – 80 грамів
– згущене молоко – 40 грамів
– вода – 100 мілілітрів
– цукор – 120 грамів
– желатин – 8 грамів
– білки – 4 штуки
– темний шоколад – 200 грамів
– олія – 3 столові ложки
– дрібка солі
Приготування:
- Форму, в якій буде формувати десерт, викладіть харчовою плівкою. Далі переходьте до приготування десерту.
- Масло збийте разом зі згущеним молоком. Окремо збийте білки з дрібкою солі, але до м'яких піків.
- В каструлі з'єднайте цукор, воду та желатин. Доведіть масу до кипіння та варіть протягом 5 хвилин.
- Сироп тонкою цівкою влийте в білки, але в цей момент безперервно збивайте їх міксером. Додайте масло та згущене молоко.
- Суфле готове, тож його можна переливати в форму. Відправте в холодильник на 8 годин. Готовий десерт варто залити розтопленим шоколадом – так ще смачніше!
Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати торт "Червоний оксамит" за рецептом Мері Беррі.