Відкриття, яке стане у пригоді на все життя: навіщо чистити квасолю і як це робити
- Чищення квасолі робить її легшою для травлення та пришвидшує процес приготування.
- Спосіб підходить для довгастої червоної та білої квасолі, що треба зробити – читайте далі.

Квасоля – це гарнір, який потішить смаком та поживністю. Виявляється, що її варто правильно підготувати, і тоді результат стане ще кращим.
Для багатьох стане відкриттям, що квасолю перед приготуванням можна чистити. Навіщо це робити і якого ефекту варто очікувати розповідає 24 Канал.
Цікаво Здоровий сніданок, в який ви закохаєтеся: тости з авокадо та яйцем пашот
Навіщо та як чистити квасолю
Якщо почистити квасолю, вона не тільки краще смакуватиме, а й буде куди легшою для травлення. Це виглядає складним завданням, яке вимагатиме багато часу, однак насправді все куди легше.
Чищена квасоля звариться куди швидше / Фото Freepik
Потрібно залити квасолю 1 склянкою окропу та додати 1 столову ложку соди. Залишаємо на 10 хвилин – цього часу достатньо, щоб все спрацювало.
Зверніть увагу! Почистити вийде лише довгасту червону та білу квасолю, для великої цей спосіб не підходить.
Окрім того, почищена квасоля звариться значно швидше і не зашкодить людям, які мають шлункові захворювання.
Це смачно! Він просто дивовижний: як приготувати дубайський торт, який кращий за шоколад.