Укр Рус
20 лютого, 20:59
2

Двох відповідей немає: чи можна мити м'ясо перед приготуванням

Основні тези
  • Миття м'яса не знищує бактерії, а сприяє їх розповсюдженню; натомість висока температура під час приготування ефективно знищує будь-які мікроби.
  • Ополіскування м'яса може знизити його смакові якості, оскільки вода змиває м'ясний сік.
  • Також вода вплине на процес приготування, адже м'ясо буде тушитися, а не смажитися. 

Багато господинь перед приготуванням миють м'ясо. Чи дійсно варто це робити – читайте у матеріалі.

Ополіскування придбаного м'яса виглядає логічним кроком, але досвідчені кулінари категорично наполягають на тому, що робити цього не потрібно. Які аргументи вони висувають – розповідає 24 Канал.

Цікаво Деруни не темнітимуть, а смак буде божественний: секрети бабусь, які точно варто знати

Чому не варто мити м'ясо 

Миття м'яса не дозволяє позбутися бактерій, а навпаки сприяє їх розмноженню. Внаслідок миття бактерії розповсюдяться по всій поверхні м'яса, а не зникнуть. Позбутися їх допоможе висока температура під час приготування м'яса, тому вода тут абсолютно зайва. 

М'ясо мити не потрібно / Фото Freepik 

Окрім того, ополіскування м'яса негативно вплине на його смак. Річ у тому, що вода змиє або розбавить м'ясний сік, за який ми так цінуємо цей продукт. 

Також варто врахувати, що під час смаження м'яса гаряча олія не надто привітно відреагує на краплини води. Якщо ж її буде багато, то м'ясо й взагалі буде тушитися, а не смажитися. 

Відтак, яке б ви м'ясо не придбали для приготування, мити його точно не потрібно. 

Діло не в сорті: чому кава гірчить і що з цим можна зробити.